Pandemi kısıtlamaları hukuka aykırıdır diyen savcının babası Kovid-19’a yenildi

Şanlıurfa‘nın Viranşehir ilçesinde, Esenlik Bildirisi’yle salgın tedbirlerini eleştirmesi nedeniyle görevden uzaklaştırılan Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un Kovid-19 tedavisi gören babası hayatını kaybetti. 

YAŞAM 27.09.2021, 09:34 27.09.2021, 17:55
Pandemi kısıtlamaları hukuka aykırıdır diyen savcının babası Kovid-19’a yenildi

Kovid-19 pandemisi çerçevesinde alınan kısıtlamaların hukuka aykırı, aşıların sağlığa zararlı olduğunu öne sürerek bunlara karşı resen soruşturma açtığını açıklayan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, görevinden uzaklaştırılmıştı.

“Kısıtlamalar hukuka aykırı”

28 dakikalık bir videoyu YouTube üzerinden yayınlayan ve Esenlik Bildirisi’yle salgın tedbirlerini eleştiren Eyüp Akbulut, dikkat çeken açıklamalar yapmış ve şunları söylemişti.

“Bunları söylediğim için büyük ihtimalle başıma bela alacağım, işimi kaybedeceğim. Fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması gerekiyor. Hukuk devletine yaraşmayacak uygulamalar görüyoruz ve büyük mağduriyetlere neden oluyor. Bugün uygulamada bulunan, maske zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe, seyahat sınırlamaları, bunların hepsi hukuka aykırıdır. Çok fazla tafsilata girmiyorum ancak Anayasa'da bunun nasıl yapılabileceği detaylarıyla düzenlenmiş.”

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu ise bunun üzerine geçici olarak Akbulut’un görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

Babası Kovid-19’dan hayatını kaybetti

Savcının Kovid-19 tedavisi gören babası Muammer Akbulut, Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Akbulut'un cenazesi, Turgutalp Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Mahmudiye Mezarlığı'nda defnedildi.

Yorumlar (0)