Palyaço kostümlü hemşireler kanser hastası çocukları sevindirdi!

Antalya'da tedavi altında olan kanser hastası çocuklar için palyaço kostümü giyen hemşireler, hediyeler dağıtarak çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. 

YAŞAM 10.05.2020, 13:33 10.05.2020, 13:36
Palyaço kostümlü hemşireler kanser hastası çocukları sevindirdi!

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde girişlere yasak getirdi.

Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniği'nde tedavi altında olan lösemi ve kanser hastaları için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk etkinlikleri de iptal edildi.

Klinikte çalışan hemşireler, çocukları sevindirmek amacıyla animatörlerden kalan Pamuk Prenses, palyaço, korsan ve aslan gibi çeşitli kostümleri giydi.

Hemşireler, birbirlerinin yüzünde bulunan maskelere kalp ve yıldız çizerek 22 çocuk hastaya eğlenceli dakikalar yaşattı. Hemşireler, ayrıca müzik eşliğinde çocuklara hediyeler dağıttı.

"Kendilerini çok daha iyi hissediyorlar"

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Kliniği'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Funda Tayfun Küpesiz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde kemoterapi alan hastaların tedavilerinin aksatılmadan sürdüğünü kaydederek, şunları aktardı:

Koronavirüs öncesi hematoloji ve onkoloji hastalarının yaşamlarının oldukça kısıtlı olduğunu hatırlatan Küpesiz, "Koronavirüs sürecinde önlemler hastalar için daha da sıklaştırıldı. Öncesinde bu hastalara sosyal destek verilmesi için bir takım etkinlikler vardı ama şu anda bu tür etkinlikleri yapmamız mümkün olmadığı için servis hemşirelerimiz çocukları mutlu edebilmek anlamına kendileri bir organizasyon düzenledi. Çocuklarımız bu tür etkinliklerden çok mutlu. Kendilerini çok daha iyi hissediyorlar."


 

Yorumlar (0)