Palandöken: Marketlerin ücretsiz servis hizmeti kaldırılmalı

Büyük şehirlerde bazı market işletmeleri tarafından uygulanan ücretsiz servis hizmetinin küçük esnafa zarar verdiğini dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Marketlerin ücretsiz servis hizmeti kaldırılmalı” dedi. 

YAŞAM 27.08.2022, 14:51
Palandöken: Marketlerin ücretsiz servis hizmeti kaldırılmalı

Yazılı açıklama yayımlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyük market zincirlerinin ücretsiz servis hizmetini eleştirdi. Bu uygulamanın mahalle esnafını olumsuz etkilediğini belirten Palandöken, yeni bir düzenlemenin gerektiğini savundu. Bazı alışveriş merkezi, market zinciri ve sosyete pazarı işletmelerinin müşteri çekmek için bu uygulamaya devam ettiğini belirten Palandöken, bu durumun taksicilerden bakkallara kadar birçok küçük esnafa zarar verdiğini vurguladı. 

“Haksız rekabet ortamı oluşuyor”

Ücretsiz servis hizmetinin ilk olarak işletme personellerini taşımak için hayata geçirildiğini ancak daha sonra müşterileri de kapsamaya başladığını belirten Palandöken, “Son dönemde bu işletmeler ücretsiz servis hizmeti için belli bir alışveriş kotası koydular. Yani bu hizmetten yararlanmak isteyen müşteri, belli meblağdaki fişini göstermek zorunda. Bu durum da vatandaşlarımızı buralardan daha fazla alışveriş yapmaya yönlendiriyor. Böylelikle ulaştırma sektöründe çalışan bir vatandaşımızdan mahalle esnafına kadar herkes olumsuz etkileniyor ve haksız rekabet ortamı oluşuyor” ifadelerini kullandı.  

“Küçük işletmelerimiz daha fazla müşteri kaybetmemeli”

Marketlerin ücretsiz servis hizmetine son verilmesi gerektiğini dile getiren Palandöken, “Zaten büyük marketlerin oluşturduğu haksız rekabet ortamı, mahalle esnafımızı derinden etkiliyor. Bir de bu ücretsiz servis hizmet sebebiyle küçük işletmelerimiz daha fazla müşteri kaybetmemeli. Amacının dışında kullanarak ücretsiz taşımacılığı pazarlama ve satış stratejisine dönüştüren bu tarz uygulamalara bir an önce son verilmelidir” dedi. 

“Taşımacı esnafımız daha da zor bir durumun içine itilmemeli”

Ücretsiz servis hizmeti sebebiyle insanların artık taksi ve dolmuş gibi ulaşım araçlarını kullanmadığını belirten Palandöken, “Bu durum ulaştırma sektörüne de ağır bir darbe vurmaktadır. Esnafımızın işleri azalıyor. Bunun yanı sıra bu servislerin ulaşım ağı her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Oysa bu servisler sadece dolmuş ve otobüslerin geçmediği güzergâhlarda hizmet vermeli. Hâlihazırda ulaşım ağının olduğu bir güzergâhta bu servis araçları esnafımıza rakip olmamalı. Günümüz şartlarında akaryakıt başta olmak üzere bütün maliyetleri hızla artan taşımacı esnafımız daha da zor bir durumun içerisinde itilmemelidir” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)