Özgeçmişinde yalan söyleyen kadın tutuklandı

Avustralya'da yaşayan Veronica Hilda Theriault, hükümette işe girmek için sunduğu özgeçmişinde yalan ifadeler yer aldığından dolayı tutuklandı.

YAŞAM 04.12.2019, 15:33
Özgeçmişinde yalan söyleyen kadın tutuklandı

Güney Avustralya hükümetinde Başbakanlık ve Kabine Bölümü'nde ayda 33 bin dolar maaş ile işe giren Veronica Hilda Theriault, işe girebilmek için özgeçmişinde yalan ve yanlış bilgiler kullandığı ve referanslarının da sahte olduğu gerekçesi ile 1 senelik şartlı tahliye ile beraber 25 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Söz konusu kadın, her şey yolunda gitseydi girdiği işten senelik 185 bin dolar gelir elde edecekti.

Girdiği işte bir aydan az çalışan kadın, işten çıkarılmadan önce 33 bin dolar kazandı.

Mahkeme, kadının eğitimi ve daha önceki iş tecrübeleri ile ilgili kısımda yanlış bilgilerin yer aldığı sahte bir özgeçmiş ile iş başvurusunu yaptığını, mülakatı garantiledikten sonra ise referans kısmına eski patronu olarak kendisini yazdığını ve kadının aradıkları zaman buna göre davrandığını belirledi.

Mahkeme kayıtları kadının başka suçlarını da ortaya çıkardı. 2012 ve 2014 senelerinde iki farklı firmada çalışabilmek için yine özgeçmişiyle alakalı yanlış bilgiler vermiş. 

Mahkeme ayrıca kadının bipolar bozukluğu olduğunu da kabul ederken kadının suç işlemeye teşvik eden şeyin ise finansal yarar sağlamak olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)