Özel ekip kroki hazırladı, Adana'daki taksici katili tutuklandı

Adana'da 9 Mart günü taksi şoförü Servet Tarhan'ı öldürdükten sonra gasbeden ve taksiyi 10 bin liraya satmaya çalışan zanlı, saklandığı su deposunda yakalandı. İşitme engelli zanlının saklandığı adres, oluşturulan özel ekip tarafından kroki hazırlanarak tespit edildi. İşte korkunç cinayete dair detaylar...

YAŞAM 13.03.2023, 10:38 13.03.2023, 11:01 Hakan Öksüz
Özel ekip kroki hazırladı, Adana'daki taksici katili tutuklandı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ali Hocalı Mahallesi'ndeki sulama kanalında bir kişinin cansız bedeninin yattığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirmişti. Sulama kanalında cesedi bulunan kişinin, 67 yaşındaki taksi şoförü Servet Tarhan olduğu tespit edilmişti. Abdurrahman A. (43) isimli şahsın, 9 Mart'ta taksiye bindikten sonra Servet Tarhan'ı öldürdüğü, cüzdanı ile cep telefonunu çaldıktan sonra kaçtığı belirlenmişti. 

Kamera kayıtları incelendi, kroki hazırlandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği, cinayete ilişkin ayrıntıların ortaya çıkarılabilmesi için özel bir ekip kurdu. Özel ekip tarafından 220 kamera kaydı incelendi. Zanlının olaydan önce ve sonra kullandığı yolların krokisi bu şekilde çıkarıldı. Şüphelinin taksiye bindiği yerin merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi İnönü Caddesi olduğu ve cinayetin yaşandığı yere doğru taksi şoförünü yönlendirdiği tespit edildi. 

Şoförü bacağından ve başından vurdu 

Taksi şoförü Servet Tarhan'ı bacağından ve başından vuran zanlının, cep telefonu ve cüzdanı gasbettiği belirlendi. Cinayetin yaşandığı taksi, olay yerinin 5 kilometre uzağında Süleyman Vahit Caddesi'ndeki bir arazide bulundu. Cinayeti işleyen zanlının da Bahçe Mahallesi'nde bulunan bir hurda deposuna gizlendiği ortaya çıkarıldı.

Taksiyi 10 bin liraya satmaya çalışmış!

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, zanlıyı yakaladı. Cinayet silahı ile cinayet işlenirken zanlının üzerinden bulunan mont, ağabeyine ait adreslerde bulundu. İşitme engelli şahsın, "yağma" olayından dolayı daha önce emniyette işleminin yapıldığı belirlendi. 

Edinilen bilgilere göre zanlı, cinayeti işledikten sonra cüzdanı yaktı ve cep telefonunu sattı. Hararet yaptığı için arızalanan taksiyi de yoldan geçenlere 10 bin liraya satmaya çalışan zanlının, bu teklifi kabul eden çıkmayınca aracı boş araziye bıraktığı saptandı. Zanlının, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)