Özel dedektif tuttu, zina delillerini topladı! Mahkemeden beklenen karar çıkmadı

Adana'da bir kadın, eşinin kendisini aldattığını belgelerle mahkemeye sunarak, zina davası açtı. Genç kadının sunduğu belgelerin ardından kendisinin haklı olduğunu düşünüyordu ancak hakim tarafından farklı bir karar verildi.

YAŞAM 29.09.2022, 09:57 30.09.2022, 09:10
Özel dedektif tuttu, zina delillerini topladı! Mahkemeden beklenen karar çıkmadı

İnfaz koruma memuru olarak Kayseri’de görev yapan 32 yaşındaki Elif Nur K., 2013 senesinde Adana’da hayatını sürdüren ve avukatlık yapan 35 yaşındaki İ.K. ile evlenerek Adana’ya gitti. İkilinin daha sonrasında ise 1 kız çocukları dünyaya geldi. Fakat genç kadının çocuğu olduktan sonra Kayseri’ye yeniden ataması yapıldı ve Elif Nur K. 9 aylık bebeğiyle 300 kilometre uzakta yaşayan ailesinin yanına yerleşmek zorunda kaldı. Siyasi kariyerini düşünen İ.K. ise Adana'da hayatını sürdürmeye devam etti. Söylenenlere göre, arada geçen bu süre içerisinde İ.K., eşine ve çocuğuna ilgisiz kalmaya başladı.

Uzun süre araştırdı, kanıtları mahkemeye sundu

Evliliğini kurtarmak adına tayinini Adana’ya çıkardığını dile getiren Elif Nur K., eşi İ.K.'nin daha sonra eve alkollü gelmeye başladığını, kendilerini ihmal ettiğini iddia etti. Uğraşlarından sonuç alamayan genç kadın, 2019 Mart ayında Kayseri'ye geri dönüş yaptı.

Adana 6.Aile Mahkemesi’ne giderek boşanma davası açtı. Nisan 2021 yılında Elif Nur K., sahte bir sosyal medya hesabı üzerinden kendisine yollanan mesaj vasıtasıyla aldatıldığını öğrendiğini, mahkemeden verilen izinle eşinin konakladığı otelleri ve harcamaları incelemeye başladığını dile getirdi. Eşinin kendisini çocukluk aşkı olan G.K. ile aldattığını belirleyen genç kadın, henüz boşanmadan önce nişanlanma planları yaptıklarını aktardı. Kanıtları Adana 6. Aile Mahkemesi'ne götüren Elif Nur K., kocası için zina suçlaması yaptı. İkilinin boşanma kararını onaylayan hakim, çocuğun velayetini anneye verdi fakat zina davasını kabul etmedi.

“Gitmek istediğimiz otellere onunla gitmiş”

Yaşadığı süreci dile getiren Elif Nur K., “Aslında belli bir süredir aldatıldığımı düşünüyordum. Telefonunu hiçbir zaman ortada bırakmazdı. Sosyal medya üzerinden gönderilen mesaj her şeyi gün yüzüne çıkardı. Eşimle gitmek istediğimiz ancak gidemediğimiz bütün otellerin isimleri yer alıyordu o mesajda. Kocam avukat, beni aldatmış olduğu G.K’nın boşanma davasını kendisi almış. Kadının durumundan kadın anlar diye düşünüyordum ancak hakime hanım kanıtlara ve belgelere rağmen zina suçuna kabul vermedi.” dedi.

“Türk gelenek ve göreneklerine ters bir karar”

Zina yapmanın aile temelini derinden sarstığına dikkat çeken Elif Nur K.’nin avukatı Nazan Akça Subaşı, “Evlilik henüz sürdürülürken bizim müvekkilimiz kocasının bir başka kişiyle beraber olduğunu öğreniyor. Boşanma davası devam ederken biz de durum üzerine ek olarak bir davada bulunduk. Yalnızca zina nedenine dayandırdığımız bir ek dava açtık. Bizim elimizde birçok otel kaydı ve bunun yanı sıra aynı odada konakladıklarına dair otel belgelerimiz bulunuyor. Daha sonra bu söylemlerimiz emniyetten gönderilen kayıtlarla da ispatlandı. Fakat mahkeme dava için 'boşanma davası görüldükten sonra isteyen, istediği kişiyle kalmakta serbesttir' diyerek kabul etmedi. Bu Türk ahlak yapısına, Türk geleneklerine ve Türk adetlerine ters duran bir karardır. Tarafların boşanma davası netleşene kadar sadakat sorumluluğu sürüyor.” diye konuştu.

“Verilen karar birçok yanlışa neden olabilir”

Bu kararın birçok yanlışa neden olacağını dile getiren Subaşı, “Verilen bu kararı kendisine örnek alarak eşini aldatmak isteyenler gidip usulen bir boşanma davası açabilir. Daha sonra istedikleri kişiyle zina yaparlar. Bu nesep problemine neden olacaktır. Bu sonucun hiçbir şekilde mantıklı bir açıklaması bulunmuyor. Hakimler karar yetkisini kullanabilirler fakat kanunda açık karar bulunuyorken kimse takdir gücünü kullanmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)