Özel bakımla hayata tutunmuştu: İşte yeni evi

Hakkari'de annesinden ayrı kaldığı için yeteri kadar beslenemeyen ve tedavi edilmek üzere Van'a getirilen ayı yavrusu 'Haçuvan', hayatını özel bir alanda devam ettirebilmesi için Bursa'da bulunan ayı barınağına nakledilecek.

YAŞAM 14.06.2022, 18:48
Özel bakımla hayata tutunmuştu: İşte yeni evi

Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinde geçtiğimiz 19 Nisan tarihinde yurttaşlar tarafından bitkin bir vaziyette bulunduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar 14'üncü Bölge Müdürlüğü personellerine teslim edilen ayı yavrusunun bakımı sürüyor.

Özel karışımla besleniyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı Yaban Hayvanlarını Rehabilitasyon ve Koruma Merkezi'nde uygulanan tedaviyle yaşama tutunması sağlanan ayı yavrusuna 3 saat aralıklarla bal, süt ve antibiyotiklerle hazırlanan bir karışım veriliyor.

'Haçuvan' adı verildi

Çalışanların Van, Çukurca ve Hakkari isimlerinden oluşan 'Haçuvan' adını verdiği minik ayı, 24 saat boyunca merkezdeki veterinerlerin gözetimi altında tutuluyor.

Bursa'ya gönderilecek

Belirli saatlerde merkez bahçesi içinde gezintiye çıkarılan 'Haçuvan', katı gıdalar yemeye başladığı için Bursa'da bulunan Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Rehabilitasyon ve Kurtarma Merkezi çatısı altında yer alan ayı barınağına gönderilecek.

"Annesini bir türlü bulamadık"

Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Bize geldiğinde çok kötü durumdaydı. Yalnız kalma ve beslenememe sebebiyle çok kötü bir haldeydi. Hayvanı iyileştirdik ve annesini bulur diye tekrar bölgeye bıraktık. Ekipler hayvanın başında günlerce nöbet tuttu fakat annesi gelmedi. Biz de yeniden merkeze getirdik." dedi. 

"Kreşten mezun oldu"

Sevimli ayının merkezin maskotu olduğunu belirten Aslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ona adeta bir bebek gibi bakıyoruz. Artık katı yiyecekler yiyebilir durumda. Kendi başına da yemeğini yiyebiliyor. Memeli hayvanlara kreş hizmeti veriyoruz. 'Haçuvan' artık kreşten mezun oldu. Bundan sonra özel bir yaşam alanına alınması gerekiyor. Bursa'da bulunan ayı barınağına gönderilecek." 

Yorumlar (0)