Oyun konsolu almak isteyen kişiyi şeytanın aklına gelmeyecek yöntemle dolandırdı

Kocaeli'de kendisini polis olarak tanıtıp bir ikinci el satış sitesinden oyun konsolu almak isteyen kişiyi dolandıran kişi akılalmaz bir yönteme başvurdu.

YAŞAM 06.08.2020, 00:20 06.08.2020, 00:45
Oyun konsolu almak isteyen kişiyi şeytanın aklına gelmeyecek yöntemle dolandırdı

Olay Kocaeli'de meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan ve adının M.Ö. olduğunu iddia eden kişi, ikinci el satış sitesi üzerinden oyun konsolu ilanı verdi. İlanı gören E.E isimli bir alıcı ürünü satın almak için M.Ö. ile irtibata geçti.

E.E. ürünü Gebze ilçesinden almak istediğini M.Ö.'ye söyledi. Satıcı şahıs ise görev yerinin Karamürsel olduğunu söyleyerek vaktinin olmadığını ve ürünü kargo ile göndereceğini söyledi.

Hemen ardından ise bir taşımacılık firmasına ait ambar teslim belgesini PDF olarak alıcıya gönderen zanlıya E.E. ATM üzerinden bin 600 lira para gönderdi.

Otobüsün geleceği saatte oturduğu İstanbul Bayrampaşa Otogarına giden alıcı, belgenin yanlış olduğunu öğrenince şaşırdı. Defalarca aramasına rağmen satıcıya ulaşamayan E.E. soluğu savcılıkta ardından ise karakolda aldı. 

"Kredim var acil ödemem lazım, diye parayı istedi"

Kendisini polis olarak tanıtan şahsın alıcı E.E.'ye acil ödemesi olduğunu ve Karamürsel'de görev yaptığı için elden teslim etmediğini, kargoya verme numarasıyla sahte belgeyle kendisinden parayı elektronik ortamda istediğini ifade etti. 

Bununla birlikte satıcının kendisine acil ödemesi gereken bir kredi olduğunu ve E.E'nin hesabına gelecek olan parayla birlikte ürünün parasını M.Ö. kendi hesabına aktarmasını istediğini aktardı.

E.E. dolandırıcının istediğini yaptığını söyledi. Hesabına gelen bin 500 lirayla birlikte kendi ürününün parası için bin 600 lirayı da gönderdi. İşin aslı ise sonradan ortaya çıktı.

Dolandırılırken dolandırıcı oluyordu

Dolandırıcı şahıs M.Ö. aynı yöntemle başkasını da dolandırmış ve o kişi de parasını E.E'ye göndermişti. Olayı iş işten geçtikten sonra anlayan E.E. dolandırılırken az daha dolandırıcı olacağını öğrendi.

2018'de FETÖ üyeliğinden ihraç edilmiş

Öte yandan M.Ö. isimli şahsın 2018 senesinde FETÖ üyeliğinden ihraç edildiği belirlendi. Olaya ilişkin inceleme devam ediyor.

Yorumlar (0)