Oyun havalarına bayıldı: Bursa’ya Filipinli gelin!

Dubai’de tanışıp evlenmeye karar veren Faruk Çobanoğlu ile Filipinli Grace Marinela, Bursa’da gerçekleştirilen köy düğünüyle hayatlarını birleştirdi. Filipinli gelin Marinela, özellikle Türk oyun havalarını çok sevdiğini dile getirerek, “Hayatımın en mutlu günü” dedi.

YAŞAM 27.09.2022, 11:06 28.09.2022, 08:46
Oyun havalarına bayıldı: Bursa’ya Filipinli gelin!

Dubai’de çalışan Faruk Çobanoğlu, burada tanıştığı Filipinli Grace Marinela ile evlilik kararı aldı. Çobanoğlu’nun ailesi, Marinela’yı Türk adetlerine uygun olarak Allah’ın emri, peygamberin kavliyle istedi. Marinela’nın ailesi de bu evliliğe onay verince Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde düğün hazırlıkları başladı. 

Filipinli geline kına yakıldı

Geleneklere uygun olarak hazırlanan köy düğününde unutulmaz anlar yaşandı. Özellikle oyun havalarını çok seven Filipinli gelin Marinela, saatlerce dans ederek hünerlerini sergiledi. Köy halkı da Çobanoğlu-Marinela çiftini bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden köy düğününde gelin için kına yakıldı, Çobanoğlu’nun annesi tarafından Marinela’nın eline altın konuldu. 

“Bazı Türk geleneklerini öğrenmiş oldum”

Kendisini Türkiye’ye aşkın getirdiğini dile getiren Grace Marinela, “Faruk’la Dubai’de tanıştık. Birbirimizi gerçekten çok sevdik ve kısa süre sonra da evlenmeye karar verdik. Düğünümüz burada oldu, unutulmaz anlar yaşadım. Hayatımın en mutlu günü diyebilirim. Türkiye’yi çok sevdim. Türk danslarını da çok sevdim. Faruk’la evlenerek hayatımızı birleştirdik, bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu düğünle birlikte bazı Türk geleneklerini de öğrenmiş oldum. Benim için eşsiz bir deneyimdi” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)