Öyle bir makine geliştirdi ki herkes ona dua ediyor

Sibirya soğuklarının görüldüğü Sivas’ta Yavuz usta, geliştirdiği makine ile buz tutan su borularını patlatmadan onarıyor.

YAŞAM 06.01.2022, 23:36 07.01.2022, 15:43
Öyle bir makine geliştirdi ki herkes ona dua ediyor

Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte ırmaklar, şelaleler ve göller buz tuttu. Donarak kullanılamaz hale gelen içme suyu boruları ise yurttaşların başına dert oldu. Hava sıcaklığının -25 dereceye kadar gerilediği Kangal ilçesinde son haftalarda yaşanan en büyük problemlerin başında donan borular geliyor.

"Günde 10 eve gidiyorum"

Yavuz Erdoğan adlı usta, elektrikli semaverde bazı değişiklikler yaparak buz tutan boruları onaran bir makine icat etti. Erdoğan, söz konusu makine ile boruları patlatmadan onarabiliyor. Su buharı yardımıyla borulara hiçbir zarar vermeden donmayı çözdüğünü kaydeden Erdoğan, “Çok soğuk bir memlekette yaşıyoruz. Hava sıcaklığı -30'a kadar iniyor. Çok fazla talep olduğundan dolayı böyle bir şey geliştirmek gerekti. Bu makine çay semaverinden bozma, tamamen kendi icadım. İçerisinde benim yerleştirdiğim orijinal parçalar var. 2 adet vana yerleştirdim. Biri fazla olan basıncı alırken, diğeri de buharın çıkış yapmasını sağlıyor. Donan bölgelerde hortumu yavaş bir şekilde ilerletiyoruz. Bu yolla da donan boruyu açıyoruz. Biraz zaman aldığı söylenebilir. Günde 8 ila 10 evin donan borularını çözüyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)