Öyle bir hava geliyor ki çamaşır bile kurumayacak!

Karadeniz ve Marmara bölgelerinde önümüzdeki haftadan itibaren nem artacak. Yapılan uyarıya göre, ne teriniz kuruyacak ne de astığınız çamaşırlar kuruyacak. 

YAŞAM 25.06.2020, 17:05 25.06.2020, 17:31
Öyle bir hava geliyor ki çamaşır bile kurumayacak!

Karadeniz ve Marmara bölgelerinde önümüzdeki haftadan itibaren yüksek sıcaklıklar etkili olacak. Sel felaketine neden olan yağışlar sona erecek ancak bu kez de vatandaşları yüksek sıcaklıklar uğraştıracak. 

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, başta İstanbul olmak üzere bazı yerlerde nemin çok fazla artacağı konusunda uyardı. 

Çalışkan, Marmara Bölgesi'nin denize yakın yerlerinde etkisini gösterecek olan nemin rahatsız edeceğini kaydetti.

Pazar gününden itibaren İstanbul'da rüzgârların çok sert eseceğini ancak nemin de çok artacağını belirten Çalışkan, nemli havanın tüm hafta boyunca süreceğinin öngörüldüğünü söyledi. 

Çalışkan, İstanbul için Beykoz, Sarıyer, Şile ve Arnavutköy’ü uyararak, nemin Karadeniz Bölgesi'nde artış göstereceğini ifade etti. 

Nem fazla olduğu zaman "Teriniz de kurumayacak, çamaşırlarınız da kurumayacak" diyen Çalışkan, bu havanın kalp krizini tetikleyebileceğini ve astım hastalarını da kötü etkileyebileceğini belirtti. 

Karadeniz'e kıyısı olan yerler de nemden çok fazla etkilenecek. 

Çalışkan, pazar gününden itibaren Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıkların 35 dereceye kadar çıkabileceğini kaydederek, bu sıcaklıkların daha sonra 40 dereceye kadar ulaşacağını söyledi. 

Bu nedenle sıcak çarpması riskinin de mevcut olduğunu aktaran Çalışkan, vatandaşların hafif yemekler tüketmesi ve açık renkli giysiler giymesi gerektiği konusunda uyardı.

Yorumlar (0)