Otomobilin çarptığı köpeği sevgiyle yaşama bağladılar

Düzce'de 3,5 ay evvel arabanın çarpması neticesinde bir bacağını yitiren köpeği tedavi ettirerek bakımını üstlenen Soysal ailesi, 'Alaz' ismini verdikleri hayvanı sevgileriyle adeta yaşama bağladı.

YAŞAM 04.07.2021, 21:59 05.07.2021, 16:57
Otomobilin çarptığı köpeği sevgiyle yaşama bağladılar

Akçakoca ilçesinde ikamet eden Soysal ailesi, aracın çarptığını öğrendikleri köpeği alıp veterinere götürerek tedavi edilmesini sağladı.
Aile, kırık olduğu tespit edilen bacağına platin takılan köpeği sahiplenerek, tedavi sürecini daha rahat geçirmesi adına ilçede bahçeli bir ev kiraladı.

Bacağı kesildi

Tedavinin olumlu netice vermemesi üzerine Ankara'da bir veteriner kliğine götürülen talihsiz köpeğin son çare olarak bacağı kesildi.

Soysal ailesi, büyük bir özenle baktıkları köpeğe 'Alaz' adını verdi. Yeni yuvasına kavuşan hayvan, sahiplerinin sevgisiyle adeta hayata tutundu.

"Onların dili yok, haklarını biz savunmalıyız"

19 yaşındaki Aygül Soysal, basın mensuplarına, köpeğin 3,5 aylık yaşam savaşını kazandığını dile getirdi.

Ailesiyle birlikte köpeğin bakımını ve tedavisini üstlendiklerini ifade eden Soysal, tedavinin olumlu netice vermemesi üzerine hayvanın bir bacağını yitirdiğini anlattı.

Soysal, ilk etapta evlerinin balkonunda baktıkları köpeğin tedavi sürecini daha rahat geçirmesi adına bahçeli bir ev kiraladıklarını aktararak, 'Alaz'ın hayatta kalmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Hayvanların dili yok, onların haklarını bizlerin savunması gerekiyor." ifadesini kullanan Soysal, su ve mama vererek hayvanlara yardım edilebileceğini belirtti.

Soysal, bir hayvana çarpan araç sürücülerine gereğini yapmaları ve kaçmamaları çağrısında da bulundu.







Yorumlar (0)