Otomobil motorundan kurtarılan kediler itfaiyenin maskotu oldu

Tekirdağ'da itfaiye personellerinin 3 sene evvel sıkıştığı araç motorlarından kurtardığı 'Pakize' ve 'Zarife' adlı kediler, itfaiyenin maskotu oldu.

YAŞAM 16.06.2021, 01:38 16.06.2021, 17:01
Otomobil motorundan kurtarılan kediler itfaiyenin maskotu oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görev yapan ekipler, yaklaşık 3 yıl evvel gittikleri iki farklı ihbarda araçların motorlarında sıkışan 2 yavru kediyi kurtardı.

Kurtarıldıktan sonra istasyona getirilerek Pakize ve Zarife adı verilen kediler, o günden beri itfaiye personellerine arkadaşlık ediyor. Kendi aralarında para toplayarak can dostlarına mama alan ve onların bakımlarını yaptıran itfaiye personelleri, boş zamanlarını da kediler ile oynayarak geçiriyor.

"3 saat boyunca uğraştık"

İtfaiye eri Ahmet Işık, kedileri kurtardıkları o anları ilk gün gibi anımsadığını dile getirdi.

İhbar üzerine olay mahalline gittiklerini aktaran Işık, "Pakize'yi kurtarmak için epey çabaladık. Yaklaşık olarak 3 saat boyunca uğraştık. O günden beri bizimle birlikte. 2018'den beri ona gözümüz gibi bakıyoruz." dedi.

Zarife'yi de aynı şekilde bir aracın motorundan kurtardıklarını söyleyen Işık, "Kedilerin tedavileri ve bakımları veteriner hekiminin gözetimi altında yapılıyor. Sabah erken saatte nöbete bizimle birlikte başlayıp akşam geç saatlere dek bizimle zaman geçiriyorlar. Genel itibarıyla itfaiye araçlarının merdivenlerinde ve koltuklarında yatıyorlar." şeklinde konuştu.

Işık, kedilerin sağlık kontrollerini ve aşılarını hiç aksatmadan yaptırdıklarını kaydetti.

"Gececi arkadaşlara yarenlik ediyorlar"

Boş zamanlarında genelde kedilerle ilgilendiklerine işaret eden Işık, şöyle devam etti:

"Acıktıkları zaman hemen birkaç arkadaşımızın yanına giderek paçalarına sürünmeye başlıyorlar. Biz de aç olduklarını anlıyoruz ve hemen mama veriyoruz. Gece daha aktifler. Geceleri burada nöbet tutan arkadaşlara yarenlik ediyorlar. İçinde insan sevgisi, hayvan sevgisi olmayan kişiler bu mesleği yapamaz. Hayvan ve insan sevgisi şart."

Yorumlar (0)