Otogarlarda bayram yoğunluğu başladı!

Ramazan Bayramı öncesi 15 Temmuz Şehitler Otogarında yoğunluk başladı. Biletlerin yüzde 80’ini şimdiden tükendi. Birçok otobüs firması ek seferler yapacaklarını söyledi.

YAŞAM 28.04.2022, 16:36
Otogarlarda bayram yoğunluğu başladı!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayram tatilini fırsat bilenler ya memleketlerine ya da tatile gitmek için önceden otobüs biletlerini alıyor. Bu yüzden de 15 Temmuz Şehitler Otogarında şimdiden yoğunluk başladı. Otobüs biletlerinin yüzde 80’ni tükenmiş durumda. Firmalarsa yolculara yardımcı olmak için ek sefer hazırlığında.

“Ek seferler başlattık ama onlarda da ciddi yoğunluk var”

Bayram öncesinden yoğunluğun başladığını söyleyen otobüs şoförü Cengiz Daşkın, “Pandemiden dolayı insanlar baya sıkılmıştı. Bu yüzden de yoğunluk oluşuyor. Şu an ki doluluk oranımız yüzde 80-90 civarında. İnşallah kazasız belasız bir bayram yaşarız. Ek seferler başlattık ama onlarda da ciddi yoğunluk var. Vatandaşlar sakin olsun son dakika olsa bile bilet bulacaklar. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız yetkili firmalarından biletlerini alsınlar. Bizim firmamız ege bölgesine çalışıyor. Bursa 150 TL, uzun mesafe Bodrum da 450-500 TL. Eğer akaryakıt fiyatları biraz düşerse bilet fiyatlarda düşecek. Yapılan zamlar uygulanınca bilet fiyatları da bu şekilde olmak zorunda” dedi.

“Vatandaşlar son ana kadar beklerlelerse bilet bulamayabilirler”

Bayram için bütün hazırlıklarını şimdiden yaptıklarını ifade eden otobüs şoförü Erdal Uygun ise “Yoğunluk başladı. Artık biletler de tükenmek üzere. Vatandaşlar son ana kadar beklerlelerse bilet bulamayabilirler. 4-5 tane daha ek sefer açacağız. Biz Manisa'ya sefer düzenliyoruz. Bilet fiyatı da 220 TL. Biletlerin fiyatları bu şekilde devam eder” dedi.

“Ek seferler başlatacağız, gelen yolcular mağdur olmayacak”

Doğu ve Karadeniz bölgelerine giden otobüslerinin şimdiden dolu olduğunu belirten otobüs şoförü Taner Bal, şöyle dedi: “Trakya bölgesine giden yolcular diğer bölgelere göre daha az. Bilet fiyatları Doğu ile Karadeniz bölgeleri için şu an 500 TL civarında. Biz ek seferler başlatacağız, gelen yolcular mağdur olmayacak. Fiyatlar da son dakika olsa bile değişme olmaz.”

“Hem tatil yapacağız hem de akrabalarımızı ziyaret edeceğiz”

Bayram ziyareti Şırnak'a gideceğini söyleyen Abdurrahim Boynuz, “Ailemizi önceden gönderdik. Biz de şimdi gidiyoruz. Hem tatil yapacağız hem de akrabalarımızı ziyaret edeceğiz. Bileti gerçekten zor bulduk. 10 gün kadar tatil yapacağız” dedi.

Yorumlar (0)