Otobüste yangın dehşeti: Kapılar açılmadı, dışarı çıkamadılar!

Alanya yakınlarında bir yolcu otobüsünün çay ünitesinde çıkan yangın nedeniyle yolcular korkulu anlar yaşadı.

YAŞAM 30.01.2020, 10:53 30.01.2020, 12:30
Otobüste yangın dehşeti: Kapılar açılmadı, dışarı çıkamadılar!

Antalya-Alanya karayolunda dün bir yolcu otobüsünde korkulu anlar yaşandı. Saat 17.00 sularında Okurcalar mevkiindeki 67 LU 550 plakalı otobüs, Konya-Antalya seferi sırasında bir anda dumana boğuldu.

Otobüsün çay ünitesinde çıktığı tespit edilen yangın yüzünden yolcular, telaşla otobüsün ön kısmına kaçıştı. Kapıların da açılmaması üzerine yolcular büyük dehşete kapıldı. Otobüsten çıkan dumanları gören vatandaşlar hemen otobüsün camlarını kırdı ve yolcuların dışarı çıkmasına yardımcı oldu. Yolcuları dışarı çıkaran vatandaşlar daha sonra yangın tüpleriyle otobüsteki yangını söndürmeye çalıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ihbar üzerine olay yere geldi ve yangını söndürdü. Dumanlardan etkilenen yolcuların bir kısmı ise hastanelere kaldırıldı.

"Olayın şehir içinde olması, vatandaşların yardım etmesi büyük şanstı"

Yangın sırasında otobüste olan yolculardan Elmas Topal, otobüsün Seydişehir'den 15.00'da kalktığını ve İncekum'a kadar sorunsuz devam ettiklerini söyledi. Topal, "İncekum'da biranda yangın çıktı, ilk arka taraftaki yolcular fark etti. Önce kıvılcımlar çıktı sonra siyah dumanlar yükseldi. Herkes ön tarafa yığıldı otobüsün içinde camları kırabileceğimiz bir şey bulamadık kapılar kilitlendi. Dışardaki vatandaşların yardımı içerideki yolcuların gayretiyle dışarı çıktık ama yangın sönmemişti, itfaiye gelince söndürülebildi. Olayın şehir içinde olması, vatandaşların yardım etmesi büyük şanstı, dağ başında olsa ya da akşam olsaydı biz çoktan ölmüştük alev olmasa bile duman bize yeterdi. 1 dakika kaldım içeride ve hastanelik oldum, yanımda oğlum da vardı biz şu anda ölmüş olabilirdik otobüste çocuklar vardı hepsi çığlık çığlığaydı" diye otobüsteki dehşet anlarını anlattı.

Yorumlar (0)