Otobüste şiddete uğradılar: Suratıma yumruk gelmesin diye...

Konya'da iki kız kardeş, otobüste kendisine kasıtlı olarak çarptığını ileri sürdüğü bir kadın ile babası tarafından şiddete maruz kaldı. Kardeşlerden biri, suratına vurulmaması için koluyla kendisini koruduğunu ancak bu kez koluna sert bir şekilde vurulduğunu söyledi. 

YAŞAM 08.08.2020, 11:18 08.08.2020, 11:24
Otobüste şiddete uğradılar: Suratıma yumruk gelmesin diye...

Olay, Konya'nın Meram ilçesinde meydana geldi. 

Üniversite öğrencisi olan Aleyna I. ile Belemir I. isimli iki kız kardeş, yüzme kursundan sonra evlerine gidebilmek için otobüs yolculuğu yapıyorlardı. Fatmanur Y. isimli vatandaş, iddiaya göre, Aleyna I.'ya kasıtlı olarak çarptı. Bunun üzerine Aleyna I. da Fatmanur Y.'nin özür dilemesi gerektiğini söyledi. Fakat Fatmanur Y. özür dilemek yerine Aleyna I.'ya saldırmaya başladı. Hatta Fatmanur Y.'nin babası da kardeşlere şiddet uyguladı.

"Kasıtlı olarak çarptı"

Otobüste bulunan yolcular, olaya müdahale etti. Aleyna I. ile Belemir I. olay sonucunda yaralanarak, darp raporu aldılar ve Fatmanur Y. ile babasından şikâyetçi oldular. Baba-kız, ifade verdikten sonra serbest kaldı. 

Aleyna I. olaya ilişkin açıklamada bulundu. Kardeşiyle beraber yüzme kursundan çıktıklarını ve evlerine gitmek üzere otobüse bindiklerini aktaran Aleyna I. inecekleri yere yaklaştıkları zaman bir kadının kasıtlı olarak kendisine çarptığını ifade etti.

 

"Önce dudağıma, sonra koluma vurdu"

Bunun üzerine kadına dönerek "özür dilemesi" gerektiğini söylediğini anlatan Aleyna I. kadının kendisine bağırmaya başladığını ve üstüne yürüyerek saçını çektiğini belirtti.

Aleyna I. daha sonra bir adamın da üstüne yürüdüğünü ve dudağına yumruk attığını kaydederek, dudağının şiştiğini ve suratına vurmaması için koluyla kendisini koruduğunu ancak bu kez koluna vurduğunu söyledi. 

"Bekçiler varken tehditler savurdu"

Kolunun da morardığını ifade eden Aleyna I. yolcuların olaya müdahale etmeye çalıştığını, kendilerine saldıran adam çok iri olduğunu ifade etti.

Aleyna I. olaydan sonra otobüsten indiklerini, yanlarına bekçilerin geldiğini ve adamın bekçilerin yanında kendilerine tehditler savurduğunu ve küfürler ettiğini anlattı. 

"Serbest bırakıldılar"

Yalnızca bir özür istediklerini ama şiddete uğradıklarını kaydeden Aleyna I. hastaneye giderek darp raporu aldıklarını, kadın ile babasından şikâyetçi olduklarını ancak onların serbest kaldıklarını söyledi.

"İnsan çarpınca özür diler"

Aleyna I. adamın "evlerini tarayacağına" dair tehdit ettiğini yani silahının olduğunun anlaşıldığını belirterek, normal şartlarda bir insana çarpıldıktan sonra özür dilenmesi gerektiğini, bunun bir ahlâk kuralı olduğunu kaydetti. 

Ufak bir çarpma olmadığına dikkat çeken Aleyna I. bunun kasıtlı olarak yapıldığını ifade etti.

Yorumlar (0)