Otobüste bayılan kadını hastaneye götüren şoföre silahlı saldırı

Ankara’da belediye otobüsünde bayılan kadın yolcuyu hastaneye yetiştirmeye çalışan şoför, silahlı saldırıya uğradı. Kısa sürede yakalanan zanlı, saldırıdan sonra Kırıkkale’ye kaçtığını ve silahı da otobana attığını itiraf etti. 

YAŞAM 07.09.2021, 10:51 07.09.2021, 16:10
Otobüste bayılan kadını hastaneye götüren şoföre silahlı saldırı

Ankara’nın Sincan ilçesinde Osmanlı Mahallesi’nde gerçekleşen olayda edinilen bilgiye göre dün 17.00 sularında Güven D. (37) isimli vatandaş tarafından kullanılan16 LE 123 plakalı araç Sincan’da seyir halinde iken bölgede olan Büyükşehir Belediyesi EGO otobüsüne rastladı. Otobüs şoförü Şahin Körpe ve Güven D. arasında yol verme sebebiyle tartışmaya başladı. Büyüyen tartışmada otomobil sürücüsü, aracında bulunan tabanca ile otobüse ateş açtı ve daha sonra olay yerinden kaçtı. 

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, otomobilin bilgilerini alarak yaptıkları araştırmada otomobilin, Güven D.’nin eşi S.D.’ye ait olduğunu belirledi. S.D.’ye ulaşan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otomobilin Güven D.’de olduğu bilgisi üzerine yakalama çalışmasını başlattı. 



İlk ifadesinde her şeyi itiraf etti 

Plevne Mahallesi Bosna Caddesi üzerinde ekipler tarafından gözaltına alınan suçlu, yol verme sebebiyle otobüs şoförüyle tartıştığını ve otobüse ateş ettiğini; şahsın yaralanmış olmasından korkarak olay yerinden hızla kaçtığını itiraf etti.  

Olay anında alkollü olduğunu ve Kırıkkale’ye gitmek için hızlıca yola çıkıp otobanda da silahını araç camından dışarıya attığını fakat attığı yeri hatırlamadığını ifade eden sürücü, sonrasında Kırıkkale’ye gitmekten vazgeçip Sincan’a döndüğünü belirtti. Gözaltına alınan zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor. 



Otobüste bayılan yolcuyu hastaneye yetiştiriyordu 

Otobüs şoförü Şahin Körpe’den alınan ifadeye göre ise Körpe, otobüste bayılan kadın yolcuyu hastaneye yetiştirmeye çalıştığı sırada otomobil sürücüsü ile yol verme sebebiyle tartıştı. Körpe, yol istemek amacıyla kornaya basmış fakat saldırgan önce küfür etti daha sonra da otobüse ateş açtı. 

Yorumlar (0)