Otobüs firmalarına bayramda ek sefer izni

Şehirler arası sefer yapan otobüs firmaları, Kurban Bayramı tatili boyunca ek seferler düzenleyebilme imkânına sahip olacak.

YAŞAM 21.07.2019, 12:23 21.07.2019, 12:26
Otobüs firmalarına bayramda ek sefer izni

Şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Kurban Bayramı tatili boyunca düzenleyeceği ek seferler için izin süresi 7 Ağustos'ta başlayacak, 20 Ağustos'ta da sonlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili boyunca düzenlenecek ek seferler hakkında genelge hazırlandı.

Genelgede, Kurban Bayramı tatili boyunca yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasının beklendiği ifade edildi. Ayrıca, vatandaşların şehirler arası seyahat talebinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının güç olacağı bildirildi. 

Bu yüzden, şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Kurban Bayramı tatili boyunca ek seferler düzenlemesine izin verilecek.

Otobüsler için ek sefer izni 7 Ağustos günü başlayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar, zaman tarifesine bağlı olmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 20 Ağustos'a kadar kullanabilme imkânına sahip olacak.

Vatandaşlar mağdur olmayacak 

Düzenleme ile kara yolu ulaştırma hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması hedefleniyor. Böylece vatandaşların mağduriyet yaşaması engellenecek.

Diğer bir yandan, düzenlemeyle birlikte firmaların, tarifeli yolcu taşımacılığı hat listesinin dışına çıkmamaları, ücret tarifelerine uymaları, taşımalardaki sorumluluğu üstlenmeleri ve taşıma faaliyetlerine ilişkin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne bildirimde bulunmaları zorunlu hale getirildi. 

D2 yetki belgesi 'yurt içi tarifesiz', B2 yetki belgesi ise 'uluslararası tarifesiz' otobüs seferlerine çıkacaklara veriliyor.
 

Yorumlar (0)