Durağa dalan otobüs şoförü için istenen ceza belli oldu!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde durağa dalan özel halk otobüsünün şoförü hakkında "1 kişiyi kasten öldürme, 14 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 1 kez müebbet ve 210 yıla kadar hapis cezası istendi.

GÜNDEM 04.02.2020, 14:59 04.02.2020, 15:02
Durağa dalan otobüs şoförü için istenen ceza belli oldu!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde durağa dalan özel halk otobüsünün şoförü hakkında istenen ceza belli oldu.

Şoför Necdet Karakuş hakkında "1 kişiyi kasten öldürme, 14 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 1 kez müebbet ve 210 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Ne olmuştu?

3 Kasım 2019 tarihinde saat 16.30 sıralarında yaşanan olayda Şirintepe-Kabataş seferi yapmakta olan bir özel halk otobüsü şoförü Necdet Karakuş (33), seyir esnasında bir yolcu ile tartışma yaşamıştı. Barbaros Bulvarı istikametine gitmesi gereken otobüs Ortaköy yönüne dönmüştü. 

Bahçeşehir Üniversitesi durağına dalan otobüs nedeniyle 15 kişi yaralanmıştı. Olayın şoku sürerken şoför Necdet Karakuş elindeki bıçakla çevredekilere saldırmıştı. Kaçmasını önlemek adına yolcular ve çevredeki diğer vatandaşlar Karakuş'un peşinden koşmuşlardı. O esnada Karakuş bir vatandaşı elindeki bıçakla kolundan yaralamış, ardından Beşiktaş İskelesi'nden kendini denize atmıştı.

Derhal olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, olayla ilgili çalışmalarına başlamıştı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. Polis ise dehşet saçan şoförün peşine düşmüş, denizden çıkarılan şoför Karakuş gözaltına alınmıştı.

Sabıkasının olduğu belirlenmişti

Beşiktaş Emniyet Müdürlüğüne götürülen Karakuş'un "taksirle yaralama" ve "kasten yaralama" suçlarından sabıkası olduğu belirlenmişti.

İBB'den açıklama gelmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olayın ardından bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, özel halk otobüsü sisteminin inceleneceği belirtilerek, şu ifadeler kullanılmıştı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu şoför, araç sahibi ve özel halk otobüsü şirketi hakkında detaylı bir inceleme başlatılmış durumda. İstanbulluların tekrar benzer bir olay yaşamaması için kapsamlı tedbirler alacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

Necdet Karakuş, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından  Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanması istenmişti. Karakuş, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şüpheli Necati Karakuş'un "kasten öldürme" ve "kasten yaralamaya sebep olmak" suçlarından tutuklandığı öğrenilmişti. Şüpheli Karakuş'un emniyette ayrıntılı ifade verdiği, ifadesinde kendisinin bazı kişilerce tehdit ve takip edildiğini ve otobüsü durağa doğru sürdüğünü belirttiği ortaya çıkmıştı. 

Karakuş'un sorgu hâkimliğinde dehşet verici olaydan bir gece önce uyuşturucu kullandığını, frene basıp basmadığını bilmediğini ve otobüsteki kameraları da kendisinin bozduğunu söylediği ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)