Oto boyacısı 2 çocuklu kadın erkeklere taş çıkartıyor

Edirne Uzunköprü’de 2 çocuk annesi Eylem Kuşçu, sanayide eşinin yanında çalışıyor.

YAŞAM 24.01.2021, 10:31 24.01.2021, 16:24
Oto boyacısı 2 çocuklu kadın erkeklere taş çıkartıyor

37 yaşındaki Eylem Kuşçu oto boyacılık işini özveriyle gerçekleştiriyor. Bu işi yaparken Kuşçu, sanayi sitesinde daha çok erkeklerin çalıştığı yerde toplum baskısına galip geldi.

Genellikle erkek işi olarak bilinen oto boyacılığında işini hakkıyla yapan Kuşçu, 12 senedir bu işi yaptığını ifade etti.

“Eşim bana bir çalışan gibi davrandı”

Kuşçu, eşi sayesinde bu mesleğe başladığını söyleyerek, “Eşim bana burada bir çalışan gibi davrandı. Eğer böyle davranmasaydı bu mesleği öğrenme imkanım olmazdı. Arabalar ile uğraşmayı seviyordum. Toplamda 12 senedir sanayi içindeyim. Başlangıçta oto yıkamacı olarak başlayıp ardından oto boya işine geri döndüm.” şeklinde konuştu.

“Toplum baskısını yendiğimi düşünüyorum”

Kuşçu, toplum baskısının üzerinde olduğunu söyleyerek, erkeklerin egemenliğini sürdüğü topluluğun içine girdiğini ve baştan kötü yorumlar aldığını söyleyerek, “Başlangıçta kötü yorumlarla karşılaştım, ardından ise insanlar benim burada çalıştığımı gördüler, çocuklarımla birlikte mücadele verdiğimi, çocuklarımı getirdiğimi görünce çok daha farklı yorumlarla karşılaştım. Toplum baskısını yendiğime inanıyorum.” dedi.

Yorumlar (0)