Otizmli çocukların yuhalandığı okulun müdürü açığa alındı

Aksaray'da otizmli çocukların veliler tarafından yuhalandığı okulun müdürü açığa alındı.

YAŞAM 08.11.2019, 11:22 08.11.2019, 12:00
Otizmli çocukların yuhalandığı okulun müdürü açığa alındı

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocukların yuhalandığı iddialarına ilişkin soruşturma devam ediyor. 

Diğer öğrenci velilerinin rahatsız olduğu gerekçesiyle otizmli çocukların eğitim gördüğü sınıfı kapattığı ileri sürülen okul müdürünün açığa alındığı kaydedildi. 

Bakandan açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara'dan bir müfettiş grubu göndererek soruşturma sürecini başlattık. Soruşturma hassasiyetle sürüyor. Bütün velilerimiz müsterih olsun, hiçbir öğrencimizin eğitim hakkının engellenmesine izin vermeyiz. Özel eğitim hizmetleri kalitesini artıracağız. Toplumu bilinçlendirmek için çalışacağız." dedi. 

Ne olmuştu?

Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada okuyan diğer çocukların velilerinin otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edilmişti. 

Velilerin otizmli çocukların bu okulda eğitim görmelerine karşı çıktıkları ve okul müdürünün de bu durumu desteklediği öne sürülmüştü. 

Okulda eğitim gören özel çocuklarımızdan birinin velisi ise eylem karşısında isyan etmişti. Öğrencinin velisi, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diyerek, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Soruşturma başlatılmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalanması olayına ilişkin soruşturma başlatmıştı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması olayına ilişkin yaptığı açıklamada, "Engelli Çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olaya karışılması kabul edilemez." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)