Otel ile sahil tel örgülerle ayrıldı

Antalya, ilginç bir olaya tanıklık etti. Parsel tartışması sebebiyle 5 yıldızlı otel, sahilden tel örgülerle ayrıldı. Otelde konaklayan turistler zor anlar yaşadı.

YAŞAM 13.06.2019, 19:27
Otel ile sahil tel örgülerle ayrıldı

Antalya Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'nde yer alan, 5 yıldızlı Avantgarde Hotel&Resort, 2015 yılında kapatıldı. 

İşletmeciye kiralanan otel, bir süre sonra işletmeci firma tarafından kiraya verildi. Kiraya veren firma yetkilileri ile kiracı arasında, 2 yıl sonra otel arsasının 2 parsele ayrılması sebebiyle tartışma çıktı. Kiraya veren firmanın yetkilileri, avukat aracılığıyla 1 Haziran'da gelerek, 1718 parselde bulunan otel ile 1720 parseldeki sahil kısmını tel örgülerle kapatmaya başladı. 

Sezon başında rezervasyon yaptırarak otele gelen müşteriler, denize sıfır yerde tatil yapmak isterken tel örgülerle karşılaştı. Otelden denize geçişin tamamen kapanması sebebiyle sahile giderken zorluk yaşayan turistler, yaşananları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

"KIŞIN YAPSALARDI DAHA İYİ OLURDU"

Çocuğuyla tatil için gelen ve tel örgüyle otelin ikiye ayrılmasını şaşkınlıkla karşılayan Rus Anna Zaburskaya, "Yaşanan bu olaydan dolayı şok olduk. İlk geldiğimizde her şey çok güzeldi; ama ikinci gün akşam denize doğru gitmek istediğimizde ise karşımızda bunu bulduk. Biz zaten iyi fiyatlar ile ödeme yaptık ve neden bunlar turistler buradayken yapılıyor? Belki de kışın yapsalardı daha iyi olurdu. İnsanlar tatilleri için para biriktiriyor, sezonda sevdiğimiz Türkiye'ye gelmek için. Benim ilk gelişim değil bu otele. Daha önce bu otelin nasıl olduğunu da biliyorum. Şu anda çok kötü. Anlayamıyorum, neden yüksek turizm sezonunda böyle bir olay yapılıyor ve artık bu otele kim gelecek?" diye konuştu.

Oteli işleten firmanın avukatı Mehmet Bozokluoğlu ise sözleşmeye göre, otelin kiracısı konumunda olduklarını belirtti.

"TÜRKİYE TURİZMİNİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bozokluoğlu, "Ellerinde hukuki dayanak ya da idari karar olmaksızın, valiliğin sözlü talimatı olduğunu söyleyerek, otelin içine girmeye ve oteli 2 parsel arasında ayırmak için tel çekme işleminin yapılacağını söylediler. 1- 2 Haziran'da bu olay devam etti ve bugün de karşı taraf yani bize kiraya veren şirket yetkilileri tarafından zorla otele girilmeye çalışıldı. Arka taraftaki otelin giriş kapısı kırılarak, jandarma eşliğinde otele giriş yapıldı. Şu anda gördüğünüz çitleri hukuka aykırı yollardan ellerinde herhangi bir dayanak olmaksızın çekmiş bulunmaktalar. Bu durumdan müşterilerimiz mağdur. Antalya turizmini, özellikle Türkiye turizmini baltalamaya çalışmaktadırlar. Buraya Rusya ve diğer ülkelerden gelen turistlerimiz mevcut. Turistler bu olayı sabahtan akşama kadar gözlemledi. Herhangi bir dayanakları olmaksızın hukuka aykırı, gayrimeşru yapılan bu olaydan şikayetçiyiz. Biz de tüm sürecin arkasındayız; fakat bu hem otelimizin işletmesi bakımından hem de turistlerimizin huzuru ve sükunu açısından büyük bir zarar vermekte. Turizm sektörünün resmen baltalanması söz konusudur." dedi.

Yorumlar (0)