Osmaniye'de mahalle sakinleri 5 çocuğu ölümden kurtardı

Osmaniye’de mahalle sakinleri bir evde yangın çıktığını fark edince yaşanabilecek bir facianın önüne geçtiler ve 5 çocuğun hayatını kurtardılar. Yangın sırasında evde bulunan ve dumandan etkilenen çocuklar, mahalle sakinleri tarafından evin kapısı kırılarak kurtarıldı.

YAŞAM 30.05.2022, 10:40 30.05.2022, 17:53
Osmaniye'de mahalle sakinleri 5 çocuğu ölümden kurtardı

Olay, Osmaniye’de Cumhuriyet Mahallesi 1551. Sokak'taki bir evde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, mahalle sakinleri, Suriye uyruklu bir ailenin yaşadığı evden aniden dumanlar yükseldiğini fark edince hemen olayı 112 Acil Komuta Merkezi'ne bildirdi.

Mahalleli, çocukları yangından çıkardı

İhbar üzerine olay yerine ivedilikle sağlık, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin yangın mahalline gelmesini bekleyen mahalleli o sırada evde çocukların olduğunu fark etti. Bunun üzerine hemen evin kapısını kıran mahalle sakinleri, yangın nedeni ile evdeki dumandan etkilenen 5 çocuğu hemen dışarıya çıkardı. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri evde tutuşan perde ile çekyatı söndürürken sağlık ekipleri de çocuklara müdahale etti. Dumandan etkilenen çocuklar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

“Çocuklar çakmakla çekyatı yakmışlar’’

Olayın görgü şahitlerinden ve aynı zamanda mahalle sakini olan bir kadın, “Ben büyük kıza sordum. Kız, yangın pervaneden çıktı diye söylüyor ama ben geldiğimde evde elektrik vardı. Eğer dediği gibi bir şey olsaydı evde elektrik yanmazdı. Buraya geldiğimde evin elektriklerini ben kestim. Sanırım çakmak ile çocuklar çekyatı yakmışlar. Çünkü ben vantilatörde baktım. Hiçbir siyahlık yoktu” dedi.

Yorumlar (0)