Osmaniye Belediyesi’nden örnek davranış

Osmaniye Belediyesi, sosyal belediyecilik düşüncesiyle ata projesi kapsamında “Evimde mutluyum” sloganıyla yatağa bağımlı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için evde banyo ve kişisel bakım hizmeti veriyor.

YAŞAM 21.06.2022, 09:40 21.06.2022, 15:09
Osmaniye Belediyesi’nden örnek davranış

Osmaniye Belediyesi, evde banyo ve kişisel bakım hizmetlerini cinsiyet, yaş ayrımı yapılmaksızın evden çıkamayacak halde olan kişilere, “Evimde mutluyum” anlayışıyla hizmet veriyor. Belediye, kendi imkânları ile banyo ve kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyen, başka birinin yardımına ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ve hasta tüm vatandaşlara bu hizmeti ücretsiz olarak sağlıyor.

Birden fazla hizmet sunuluyor

Osmaniye Belediyesi, ‘Evimde mutluyum’ projesi ile ihtiyaçlarını kendi karşılayamayan ve yatağa bağımlı olan vatandaşlar için saç-sakal tıraşı, ozonlu su ile hastanın yatağında özel bir havuzda banyo hizmeti, ücretsiz olarak sağlık taraması, yatak yaralarının pansumanın yapılması, genel vücut temizliği ve tırnak kesimi gibi hizmetleri de insanlara sunuyor.

“İhtiyacı olan kişileri asla yalnız bırakmayacağız”

Bütün vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Belediye Başkanı Kadir Kara, “Beraber hayatımızı devam ettiğimiz kentimizde gücümüz yettiğince her vatandaşımızın kalbine ulaşmayı büyük bir hedef olarak görüyoruz. Ata projemiz kapsamında kişisel bakıma ihtiyacı olan hemşehrilerimizi tek başına bırakmıyoruz. Hiçbir günde yalnız bırakmayacağız. Dualarını her an üzerimizde hissettiğimiz bizleri büyütüp bu yaşa getiren büyüklerimiz ve engelli dostlarımız için verdiğimiz bu hizmeti sosyal belediyecilik düşüncesiyle ve Allah’ın izni ile gücümüz olduğunca sürdüreceğiz” şeklinde ifade etti.

Hizmetten yararlanmak isteyenlere randevu veriliyor

Diğer bir taraftan evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyenler 0328 440 00 80 numaralı çağrı merkezini arayarak konu ile ilgili talepte bulunabilir veya Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Destek Birimine başvuru yapabilirler. Talepler kapsamında ekipler tarafından yerinde araştırma yapıldıktan sonra ilgili hastaya randevu verilecek ve belirli periyotlar halinde hizmetten faydalanması sağlanacak.

Yorumlar (0)