Osmangazi’de açılacak olan ‘Macerapark’ için gün sayılıyor!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından 50 bin metrekarelik alana bir ‘Macerapark’ inşa ediliyor. Spor ve eğlence üzerine tekatik bir park olacak olan mekan, açılmak için gün sayıyor.

YAŞAM 28.02.2021, 17:43 01.05.2021, 00:50
Osmangazi’de açılacak olan ‘Macerapark’ için gün sayılıyor!

Bursa’ya bağlı Osmangazi’de bulunan Hamitler’de, Osmangazi Belediyesi tarafından bir ‘Macerapark’ inşa ediliyor. 50 bin metrekarelik bir alana kurulan Macera parkının çevre düzenleme çalışmaları sürerken, tesisin Bursalılar için yeni eğlence ve spor adına bir merkez olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

Macerapark, üç bölümden oluşuyor

Toplamda 3 bölümden oluşacak olan Macera Parkı için Osmangazi Belediyesi, park için ayırdığı bütçeyi en verimli ve etkin şekilde kullanmak için çaba sarf etti. Çabasını pandemi döneminde dahi başarıyla sürdüren belediye, Macera Parkı Bursalılar ile bir an önce buluşturmak için can atıyor.  'Ziplin, Kızak Sistemi ve Macera Parkı' olarak üç bölüme ayrılan park, Macera ve adrenalin arayanlar için 'merkez kule, ahşap macera parkuru zip coaster, zipline serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, oryantiring, 19 etaplı ip parkuru, serbest düşüş, fitness alanı, kır kahvesi' gibi ekstrem dolu aktiviteleri barındıracak.

Spor ve eğlence bir arada olacak

Macerapark’ta ayrıca bisiklet yolları, piknik alanı, çocuk oyun ve egzersiz alanları ile evcil hayvan parkı da yapılacak. Doğal dokuya uyumlu kent mobilyalarının da bulunacacağı parkta, spor ve eğlencenin bir arada olabildiği aktivitelere odaklanan projeler değerlendirildi. Ağaçlarla yeşillendirilen bölgede, özellikle gençlerin virüs olmadığı günlere kavuşmanın verdiği mutlulukla gönüllerince eğlenmesini sağlanması amaçlanıyor.

Parkta çalışan ekipler, yürüyüş yollarına granit bazalt kaplı kemer taşı döşüyorlar. Yaz aylarının başında hizmete açılması planlanan park, yaklaşık 11 milyon liraya mal oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar spor ve eğlencenin bir arada olacağı Macerapark’ın tüm Bursa’ya hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar (0)