Ortalık karıştı: 1000 TL'lik yardıma başvuran Ferrari sahibi kim?

Devletin verdiği 1000 TL'lik sosyal yardıma başvuran kişinin Ferrari sahibi olduğunun öğrenilmesi ortalığı karıştırdı. 

YAŞAM 27.04.2020, 11:27 27.04.2020, 17:46
Ortalık karıştı: 1000 TL'lik yardıma başvuran Ferrari sahibi kim?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde pek çok iş yeri geçici olarak kapandı. Hükümet, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ihtiyaç olanlara 1000'er TL'lik destek vermeye başladı. 

Destek ödemeleri sürerken, tartışmalara yol açacak bir gelişme yaşandı. 

Samsun'un İlkadım ilçesinde, 1000 TL'lik destekten yararlanmak üzere kaymakamlığa başvuran kişinin üzerine kayıtlı Ferrari marka otomobilin bulunduğu görüldü. 

Kentte yalnızca iki tane Ferrari marka araç var. Bunlardan birisi Samsun'da pek çok projeye imza atan bir müteahhitin oğlu.

"Yardım parası için devlete başvuran kişi ben değilim"

Söz konusu haberin yayılmasıyla beraber müteahhitin oğlu, 1000 TL'lik yardıma başvuran kişinin kendisi olmadığını bildirdi. 

Yunus Emre Çelik, "Artık bunaldım. Üzerine basa basa söylüyorum. Yardım parası için devlete başvuran kişi ben değilim. Samsun'da bu kırmızı Ferrari'den iki tane var. Birisi bana ait ve devlete yardım parası için başvuran kişi ben değilim." dedi. 

Alınan son bilgilere göre; yardım başvurusunda bulunan kişinin üzerine kayıtlı Ferrari'nin bulunduğu doğrulandı. 

Fakat aracın gerçek sahibinin, bir sigorta şirketinin ortağı olan R.C.Y. olduğu ortaya çıktı. 

Ferrari'nin gerçek sahibi olan R.C.Y.'nin Atakum ilçesinde pek çok daire ve villaya sahip olduğu ancak bunların da başkalarının üzerine kayıtlı olduğu öğrenildi.
 

Yorumlar (0)