Ormanda buldu, değerini internete bakınca anladı

Adıyaman’a bağlı Kahta ilçesinde, 65 milyon senelik olduğu değerlendirilen deniz istiridyesinin fosili bulundu.

YAŞAM 08.09.2021, 19:40 09.09.2021, 17:19
Ormanda buldu, değerini internete bakınca anladı

Boğazkaya Mahallesi'nde ikamet eden 83 yaşındaki Sırrı Kaya, köyün yakınlarındaki gezdiği sırada ormanlık bölgede değişik yapıda bir taş gördü.

Taşı alıp eve getiren yaşlı adam, durumu Müze Müdürlüğü yetkililerine iletti.

Müze Müdürlüğü personellerinin gerçekleştirdikleri ilk incelemede, bulunan taşın 65 milyon yıllık deniz istiridyesinin fosiline ait olduğunu belirledi. Ekipler, bölgede gerçekleştirdikleri incelemede birçok fosilin daha olduğunu ve bölgede geniş kapsamlı çalışma yapılacağını bildirdi.

Yetkililer, bahse konu canlının Kretase döneminden Kuvaterner dönemine dek yaşadığını kaydetti.



"İnternetten araştırdık"

Kaya, basın mensuplarına, köyün çevresinde buna benzer taşları çokça gördüğünü fakat bunun fosil olduğunu bilmediğini ifade etti.

Taşların incelenip turizme kazandırılmasını talep eden Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Ormanlık bölgede bazen gezinti yapıyorum. Bir taş dikkatimi çekti, aldım, içinde değişik şeyler olduğunu gördüm. Evlatlarım internetten bunu araştırdıklarında fosil olduğunu belirttiler. Ardından Adıyaman'dan müze personellerinin buraya geldiklerini ve bu fosiller hakkında araştırma yaptıklarını duydum. Ben de yetkililere haber verip taşı gösterdim. Bu taşı talep edilirse yetkililere teslim edeceğim, bende kalırsa da evimde saklayacağım."







Yorumlar (0)