Orman yangınına müdahale devam ediyor

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkıp Fethiye'ye ilerleyen ve dün kontrol altına alınan orman yangınına sabahın ilk ışıklarıyla yeniden müdahale edilmeye başlandı.

YAŞAM 12.07.2019, 08:57 12.07.2019, 09:54
Orman yangınına müdahale devam ediyor

Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkıp Fethiye'ye ilerleyen ve dün kontrol altına alınan orman yangınına günün ağarmasıyla birlikte yeniden müdahale edilmeye başlandı.

Gece boyunca karadan söndürme çalışmaları da devam etti. Sabah da helikopterler müdahaleye başladı.

Bakan Pakdemirli yangın alanını inceledi

Bölgeyi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, havadan yangın alanını inceledi.

Bakan Pakdemirli, orman yangınının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

"Bugün itibarıyla 30 ila 50 hektar arasında, bölgede tütmeler var. Özellikle hava araçlarıyla tabiri caizse buraları suyla döverek, mümkün mertebe buradaki tüm tütmeleri bitirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullanan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Sabahın ilk ışıklarıyla tüm helikopterlerimiz havalandı. Helikopterlerin sayısını 13'ten 19'a çıkardık. Bugün itibarıyla yukarıdan gördüğümüz tablo düne göre çok daha iyileşmiş durumda. Dün 350 hektar alanın etkilendiğini söylemiştim. Yangın söndürülünce daha net görünür ama kabaca 350-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini düşünüyoruz. Bölgeye tatile gelmek isteyenler varsa çok rahatlıkla gelsinler. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir tehdit söz konusu değil. Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum." 

Bölgede ekiplerin havadan ve karadan söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğla'nın Dalaman ilçesi yakınlarında 10 Temmuz günü saat 15.10'da orman yangını çıkmış, Muğla Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki orman yangınlarıyla mücadele ekipleri harekete geçmişti. 

Dün kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. Fakat 350 hektar alanın etkilendiği, faaliyette olmayan bir butik otelin boşaltıldığı, söndürme çalışmalarına katılan bir arazözün yandığı, bazı iş makinelerinin hasar gördüğü bildirildi.

Yorumlar (0)