Ordu’da oyuncak zannedip evine aldı, gerçeği öğrenince şoke oldu

54 yaşındaki Ali Arslan, sabah kahvaltı yaparken oyuncak zannettiği bir cismi penceresinden sarkar vaziyette gördü. Cismi araştırınca Arslan, ürünün Meteoroloji’nin hava tahmin cihazı olduğunu öğrendi.

YAŞAM 19.02.2021, 20:31
Ordu’da oyuncak zannedip evine aldı, gerçeği öğrenince şoke oldu

Ordu Ünye’de yaşamını sürdüren Ali Arslan, sabah kahvaltı yapacağı esnada evinin penceresinden aşağıya doğru sarkık haldeki tellere takılı bir cihaz gördü.

Oyuncak zannettiği cismi alan Arslan gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

Ali Arslan, cihazın atmosfere atılıp hava tahmininde kullanıldığını öğrenince yetkililerin kendisine dönüş yapmadığı durumda cihazı saklayacağını ve hatıra olarak bulunduracağını ifade etti.

“Önce oyuncak sandım”

Ali Arslan cihazı eline almadan önce oyuncak sandığını ve üstündeki yazılarla meteorolojiye ait olduğunu öğrendiğini söyleyerek, “Sabahleyin ailecek kalktık. Kahvaltıya oturduğumuzda ve dışarıya baktığımızda evin üstünden itibaren bir telin üstüne düşen cihaz sallanıyordu. Ardından evin alt tarafına geçtim. Alt tarafta paraşüte benzeyen bir şey gözüme takıldı. Önce evin üzerinden atılan bir oyuncak sandım. Ardından ona takılı olan paraşütü söktüğüm zaman oyuncak olmadığı belli oldu. Önce oyuncak, ardından fenere benzeyen bir şey sandım. Tabii ipini kurtarmanın ardından cihazı ve paraşütü yere aldığımız zaman aletin meteoroloji ölçüm cihazı olduğunu gördüm.

“Eğer istenirse teslim ederim”

Sosyal medya üzerinde aletin resimlerini atarak yetkililerin ulaşmasını istedim fakat şimdiye dek dönüş yapılmadı. Bir arkadaşımı arayıp durumu aktardım. Kendisi de sabahleyin beni aradı. Arkadaşıma cihazın tek kullanımlık olduğunu ve bende kalabileceğini ifade etmişler. Eğer isterlerse devletimizin malı devletimize aittir.”

Hava tahmin cihazı ne işe yarar?

Meteoroloji’den alınan bilgilerde cihazın atmosferin güncel durumuna ilişkin bilgi almak amacıyla kullanılan bir gözlem balonu olduğu ifade edildi.

Atmosfere salınmış olan balon havalandığı an itibarıyla uyarı ve hava tahmin merkezini atmosferin güncel durumuyla veri aktarmaya başlıyor.

Gözlem balonunun havaya fırlatılması sonrası atmosferde bir mesafe yükselmesi sonrası basınçtan dolayı patlıyor.

Yorumlar (0)