Ordu’da levreğin fiyatı çeyrek altını geçti 

Ordu açıklarında avlanan 8 kiloluk levrek, balıkçı tezgahında 2 bin Türk lirasında satışa çıkartıldı. Levrek bu fiyatı ile çeyrek altını geçti. 

YAŞAM 04.01.2022, 12:46 05.01.2022, 09:56
Ordu’da levreğin fiyatı çeyrek altını geçti 

Karadeniz’in balıkçı şehirlerinden olan Ordu’da balıkçılar, geçtiğimiz günlerde denize açıldı. Tezgaha dizecekleri balıkları denizin ortasında özenle avlayan esnaf, beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı. Perşembe ilçesi açıklarında 8 kiloluk deniz levreği avlandı. Görevleri şaşkına çeviren devasa balık, tezgahtaki yerini aldı. 



Fiyatı altınla yarışıyor 

Levreğin tamamı 2 bin Türk lirasından satışa çıkartıldı. Restoranlar tarafından satın alınması beklenen balık şu anda sergileniyor. Levreği tezgahında sergileyen Balıkçı Emrah Kılıç ise şu şekilde konuşuyor: “Bu tür levrekler nadir olarak çıkıyor. 3, en fazla 5 kiloluklarını şimdiye kadar sattık ancak ilk defa 8 kiloluk deniz levreği gördük. Şu anda kilosu 250 liradan satılıyor. Bu balığı bir süre tezgahımızda sergileyeceğiz. Sonra da talep eden büyük restoran ya da işletmelere göndereceğiz. Müşterilerimiz şu anda bu büyük balığı görmek için geliyorlar. İnsanlar merakla balığı inceleyip fotoğrafını çekiyor.” 

Yorumlar (0)