Ordu Şehir Hastanesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor 

Orduda 250 dönümlük arazi üzerine inşa edilmesi planlanan 900 yataklı ”Ordu Şehir Hastanesi” inşaatı, hız kesmeden devam ediyor. 

YAŞAM 14.04.2021, 09:46 14.04.2021, 18:03
Ordu Şehir Hastanesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor 

Ordu’da, çevre yolunun yakınındaki Ordu Üniversitesi yerleşkesi içinde 250 dönümlük araziye kurulması için başlatılan 900 yataklı şehir hastanesi inşası, devam ediyor. 

2 senede tamamlanması beklenen projede hastaneye ek olarak 22 bin metrekarelik “morfoloji binası” da inşa edilecek.



Ordu Üniversitesi Rektörü Akdoğan, inşaatın hızlı başladığını ve aynı hızla devam ederek belirlenen 2 yıllık sürede tamamlanacağını; Ordu ilinin bir sorunu haline gelen hastane ihtiyacının bu şekilde çözüme kavuşturulacağını belirtiyor. 

“Muhteşem bir eser”



Yapılacak şehir hastanesi hakkında “muhteşem bir eser” şeklinde konuşan Akdoğan, inşa edilen arazinin çevre yolu ve üniversiteye yakın olmasının oldukça iyi olduğunu, 900 yatak kapasitesi ile de her hastaya yetecek potansiyelin bulunduğunu ifade ediyor.



Akdoğan, “Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen doktorlar ve tıp fakültesi doktorları, yapılacak hastanede iş birliği içerisinde çalışacaklar. Hastane tamamlandıktan sonra yakınlarına bir morfoloji binası da kurulacak. Burada yeni öğrencilerimiz, doktorlarımız yetişecek. Öğrencilerimizin eğitim gördüğü laboratuvar ve sınıflar burada olacak.” cümleleri konuşmasını sürdürdü.



“8 koldan ulaşım sağlanacak”

Rektör Prof. Dr. Akdoğan, hastaneye ulaşımın oldukça kolay olduğunu belirterek 8 farklı koldan hastaneye gidilebileceğini ve bu bakımdan hiçbir problemin yaşanmayacağını dile getirdi.  

Yorumlar (0)