Ordu'daki "üç kız heykeli" bir kez daha tahrip edildi

Daha önce defalarca tahrip edilen Ordu'daki "üç kız heykeli" bir kez daha şehir magandalarının hedefi oldu. Heykellerden birinin bacağı kopartıldı, diğerlerine zarar verildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, söz konusu olaya ilişkin açıklama yaptı.

YAŞAM 07.11.2022, 13:58 08.11.2022, 14:57 Hakan Öksüz
Ordu'daki "üç kız heykeli" bir kez daha tahrip edildi

Ordu'nun sembol eserlerinden biri olan üç kız heykelinin tahrip edilmesi tepki topladı. Kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişilerin zarar verdiği "üç kız heykeli" ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamada bulundu. Heykellerden birinin bacağının söküldüğü, diğerlerinin de tahrip edildiği kaydedildi.

Turistlerin ilgisini çekiyordu

Aktarılan bilgilere göre "Tabya başında üç kız yan yana" adlı türküden esinlenerek oluşturulan "üç kız heykeli", zamanla kentin önemli simgelerinden birine dönüştü. Şehir magandalarının hedefi olan heykelin, kenti ziyaret eden turistlerin ilgisini çektiği ifade edildi.

Son olarak ağustos ayında magandaların hedefi olmuştu

Heykelin çevresinin düzenlendiği ve modern bir alan haline getirildiği kaydedildi. Daha önce de birçok kez tahrip edilen heykelin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından onarıldığı belirtildi. Son olarak ağustos ayında magandaların hedefi olan heykelin yenilenerek eski yerine konulacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)