Operatörler önünü görmeden yol açmaya çalışıyor

"Kar kaplanları" Muş'ta metrelerce karla mücadele ederek yolları açmaya çalışıyor. 5 metre yüksekliğe erişen karla boğuşan ekipler, tipi sebebiyle görüş mesafesinin 3 metrenin altına düştüğü yerlerde önlerini görmeden el yordamıyla yolu bulup açmaya çalışıyor.

YAŞAM 18.01.2021, 10:53 19.01.2021, 10:45
Operatörler önünü görmeden yol açmaya çalışıyor

Muş'ta karla kapanan yollarda mücadele veren ekipler, halka kara yoluyla problemsiz ulaşım olanağı sağlamak amacıyla kötü hava şartlarına rağmen karla kapanan köy yollarını açabilmek için büyük çaba gösteriyor.

"Kar kaplanları" olarak adlandırılan Muş İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi aştığı köy yollarında yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Görüş mesafesinin yer yer 3 metreye kadar gerilediği Üçevler grup köy yolunu açmaya çalışan karla mücadele ekipleri, zorlu hava ve zemin koşullarına rağmen vatandaşın ulaşımda aksaklık yaşamaması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

4 günden bu tarafa kar yağışının Muş genelinde etkili olduğunu ve kar sebebiyle yüksek rakımdaki köylerin yollarının kapandığını belirten Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, açtıkları yolların da fırtına ve tipiden dolayı bir süre sonra yeniden kapandığını ifade etti.

Halkın seyrüsefer imkânlarını kolaylaştırmak amacıyla 16 ekip ile karla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Şeyhmus Yentür, fırtınadan ötürü zorluklar yaşadıklarını, fırtınanın dinmesi durumunda daha etkili ve hızlı bir biçimde yolları açacaklarını söyledi.

Fırtına sebebiyle kimi yerlerde 5 metrenin üzerinde kar bulunduğunu ifade eden Şeyhmus Yentür, "Tüm ekiplerimizi seferber durumunda. Yüksek kesimlerde tipi ve fırtınadan ötürü görüş mesafesi de 3 metrenin altına kadar düştü. Operatörlerimiz yol açarken önlerini dahi göremiyor. Üçevler grup köy yolu üzerinde 9 köyümüz ve 22 mezramız bulunuyor. Buraları açık tutmamız gerekiyor. Bu sıralar çalışma koşullarımız çok daha ağır. 'Halka hizmet Hakk'a hizmettir' inancıyla tüm ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor." dedi.

Karla mücadele ekibinin başında bulunan şef Nazım Diner de "Yoğun fırtına ve kar sebebiyle köylerimizin yolları sürekli kapanıyor ve bizler de kesintisiz çalışarak açmaya, açık olanları da açık tutmaya çalışıyoruz. Açtığımız yollar maalesef kısa süre sonra tekrar kapanıyor. Açarak gittiğimiz yolların, geri döndüğümüzde kapandığını görüyoruz. Bazı yerlerde 5 metrenin üstünde kar var. Allah'ın izniyle en kısa zamanda tüm köy yolarını açmış olacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)