Onların olduğu yerde, “Ne korku ne keder”

Gece gündüz yaz kış demeden devletin bekası ve vatan topraklarının korunması için yorulmadan görev yapan Mehmetçikler şimdide Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde turistlere hizmet ederek huzur ve güven veriyor.

YAŞAM 26.02.2021, 17:35 28.02.2021, 10:35
Onların olduğu yerde, “Ne korku ne keder”

Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden olan Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde nöbet tutan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri, kış sezonu süresince yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güvenini temin ediyor. Bu zorlu görevde Mehmetçiğin en büyük yardımcılarından birisi ise Arama Kurtarma Köpeği Ten.

Kayak merkezinde yolunu kaybeden veya telesiyejlerde mahsur kalanlar ile yaralananların imdadına Mehmetçik koşuyor. Sezon boyunca yurt içinden ve dışından binlerce tatilciyi konuk eden kayak merkezi ziyaretçilerine kayak eşsiz doğal güzellikleriyle çam ağaçları arasında ve göl kenarında kayak yapma imkânı sunuyor.

24 saat görev

Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde yer alan kayak pistlerinde 24 saat boyunca nöbet tutan İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK ve JÖAK timleri kaybolma, yaralanma ve mahsur kalma gibi olaylara anında müdahale ederek vatandaşların huzur ve güvenini sağlıyor.
JAK ve JÖAK timleri içinde iyi derecede yabancı dil bilen usta kayakçı askerlerin yanı sıra her türlü arama kurtarma konusunda bilgi, birikim ve ekipmana sahip askeri personel yer alıyor.

15 dakikada müdahale

Gece gündüz demeden kayak merkezinde zorlu kış ayı şartlarında nöbet tutan JAK ve JÖAK timleri, kayak merkezindeki herhangi bir olumsuz olay yaşanması durumunda 15 dakika gibi kısa bir sürede olaya müdahale ediyor.

Herhangi bir yaralanma vakası durumunda ilk müdahaleyi timler yapıyor. Daha sonra yaralıları güvenli şekilde kızaklı sedyeyle tesise taşıyarak ardından 112 Acil Servis ekiplerine ve daha sonrada hastanelere sevkini sağlıyor.

Kayak yaparken pist dışına çıkarak, kaybolan kişilerle ilgili ihbarı aldıktan sonra da en geç 25 dakikada bu kişiye ulaşabilecek donanımdaki Mehmetçik, 2 kar motoru, bir paletli kar aracı (UTV) ve bir arama kurtarma köpeği ile 24 saat esasına göre hazır durumda bekletilen 12 askeri personel ile olaylara anında müdahale ediyor.

178 kişiyi kurtardılar

Kış sezonunun başlangıcından itibaren Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde olaylara anında müdahale eden timler kaybolan, mahsur kalan veya yaralanan 178 kişiye ilk müdahalede bulunduktan sonra hastanelere ulaştırdı.

Yorumlar (0)