Onların ne Anneler Günü ne de Kadınlar Günü var

Trabzon’da senelerdir kamyonlardan tuğla boşaltarak ailelerine katkıda bulunan kadınlar; ne Kadınlar Günü'nün ne de Anneler Günü'nün kendileri için çok fazla bir önemi olmadığını çünkü tek gayelerinin evlerinin geçimine destek sunmak olduğunu dile getiriyor.

YAŞAM 09.05.2021, 00:20 09.05.2021, 16:56
Onların ne Anneler Günü ne de Kadınlar Günü var

Kamyondan tuğla boşaltmanın çok zor bir iş olsa da evlatları için bu işe katlandıklarını ifade eden kadınlar, ekmeklerinin peşinde olduklarını ve utanılacak bir iş icra etmediklerini belirtiyor.

"Kadın olarak öz güvenimiz artıyor"

Yaklaşık olarak 10 senedir kamyonlardan tuğla boşaltarak aile bütçelerine katkı yaptıklarını kaydeden 4 çocuk annesi Ayla Güdü, “Yaklaşık olarak 10 senedir bu işi yapıyorum. İlk dönemlerde biraz acemilik çektik fakat sonra alıştık diyebilirim. Genellikle bizi takdir ediyorlar. Bir kadın olarak bu ağır işi yapıyor olmamız, öz güvenimizi de artırmış oluyor. Ailemize de maddi destek sağlıyoruz. Trabzon'da bu işi yapan 50-60 kadın var. Daha evvel de bu işi icra eden ablalarımız vardı, bizler de onlardan görerek öğrendik. Bu şekilde hayatımıza devam ediyoruz." sözlerini sarf etti. 

"Giresun'a, Rize'ye kadar taşıyoruz"

Anneler Günü de olsa çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Güdü, “Anneler Günü için duygularımı paylaşmakta zorlanıyorum. Sebebi ise, yaklaşık 6 ay evvel anneciğimi yitirmiş olmam. Bu yüzden de buruk bir Anneler Günü geçiriyorum. Anne olmak, evlat sahibi olmak, bir yuva kurmak çok harika bir duygu. Rabbim herkese bunu nasip etsin. Bizim için fark etmiyor, Anneler Günü'nde de çalışıyoruz. Bizim işimiz hiç bitmiyor. Tuğlalar nereye taşınacaksa, biz de oralara gidiyoruz. Giresun'a, Rize'ye kadar gidiyoruz. Kamyon boşaltma süresi sürekli değişiyor. Genel itibarıyla işimiz yaklaşık olarak 4 saat kadar sürüyor. "şeklinde konuştu. 

"Çocuklarımız için"

Evlatları için bu işi yaptığını söyleyen Senem Güdü ise, “Çocuklarımız için mecburen çalışmak durumundayız. Yaklaşık olarak 10 senedir çalışıyoruz. Bir kadın olarak çok zor bir iş fakat çocuklarımız için katlanmak durumundayız." ifadelerine yer verdi.







Yorumlar (0)