Önce sandığa sonra nikâha!

İstanbul Başakşehir'de dünya evine girecek çift, düğün salonundan önce oy kullanacakları okula giderek vatandaşlık görevini yerine getirdiler.

YAŞAM 23.06.2019, 16:38
Önce sandığa sonra nikâha!

23 Haziran yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden ilginç kareler gelmeye devam ediyor. İstanbul Başakşehir'de, dünya evine girecek çift, düğün salonundan önce yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanacakları okula geldi.

Akşam saatlerinde nikah masasına oturacak damat Mustafa Ermiş ile gelin Ayşe Zeynep İncekaya, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanmak amacıyla Başakşehir Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesine gelerek 1131 numaralı sandıkta oylarını kullandılar.

"Gelinlikle oy kullanmak çok değişik bir duygu"

Gelin Ayşe Zeynep İncekaya, yaptığı açıklamada, böyle bir günde oy kullanmanın değişik bir duygu olduğunu söyledi.

Düğün töreni öncesinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanmaya geldiğini ifade Ayşe Zeynep İncekaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Düğün tarihimizi yaklaşık 7 ay önce belirlemiştik. Hepinizin de bildiği gibi o tarihte 31 Mart seçimlerine bile çok zaman vardı. Seçim yenilendi ve 23 Haziran'da yapılıyor. Seçime denk gelmesi bizim için de enteresan oldu. Gelinlikle oy kullanmak çok değişik bir duygu. Oy kullandığım okulda herkes doğal olarak bize bakıyor, bir anda ilgi odağı olduk, o da değişik bir deneyim oldu bizim için. İstanbul için hayırlısı olsun diyorum. Vatandaşlık görevimizi yaptıktan sonra nikaha gideceğiz. Seçim yasakları kalktıktan sonra düğün yapacağız ve eğlenceğiz."

Damat Mustafa Ermiş ise nikaha gitmeden önce oy kullanmanın kendileri için hem mutluluk verici hem de bir garip hissiyata neden olduğunu ifade ederek, "Sorumlu bir vatandaş olarak sandık başına geldik. Herkesin de vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerekiyor. Seçimleri, demokrasi adına çok önemli buluyoruz." dedi.

Damat Mustafa Ermiş, "En mutlu günümüz. Ayrıca görevimizi yerine getirip oyumuzu kullanmayı ihmal etmediğimiz için de ayrıca mutluyuz. Şimdi oyumuzu kullandık, buradan nikah salonuna gideceğiz akşam da düğün eğlencemiz olacak. Düğünümüz de seçim de hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Damat Mustafa Ermiş ile gelin Ayşe Zeynep İncekaya çifti, oy kullanmaya gelen vatandaşların da ilgisini çekti.

Yorumlar (0)