Önce lösemiyi yendi, sonra rakiplerini! Ceren, halterde Avrupa şampiyonu!

Çocuk yaşta lösemiye yakalanan ve hastalığını atlatarak haltere başlayan ve geçen sene Avrupa Şampiyonu olan 17 yaşındaki Ceren Akarsu, elde ettiği başarıyla göz doldurdu. 

YAŞAM 02.08.2022, 08:53 02.08.2022, 17:46
Önce lösemiyi yendi, sonra rakiplerini! Ceren, halterde Avrupa şampiyonu!

Kocaeli'de 7 yaşındayken lösemiye yakalanan ve 5 yıl boyunca verdiği mücadeleyle hastalığı yenmeyi başaran Akarsu, ağabeyinden ilham alarak haltere başladı.

3 altınla Avrupa şampiyonu oldu

Ağır hastalık atlatmasına karşın kısa süre içinde Türkiye'deki şampiyonalarda başarı elde eden ve daha sonra milli takıma seçilen Akarsu, geçen sene Polonya'da gerçekleştirilen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası silkmede 57, koparmada 45, toplamda 102 kilo ile birlikte 3 altın madalya kazandı.

Yeni başarılara ulaşmak için çalışmaya devam ediyor

Düzce'de Sıtkı Doğan, Reyhan Elmalı ve Yasin Aydın gibi antrenörlerin gözetiminde, 1 Temmuz’dan bu yana Çilimli Spor Salonu'nda kamp çalışmalarına devam eden milli sporcu, 10-18 Ağustos'ta Polonya'da yapılacak olan Yıldız Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Milli halterci Ceren Akarsu, kan kanseri teşhisi aldığı zaman ailesiyle çok sıkıntılı günler geçirdiğini fakat 2012'de, tedavi sürecini bitirdiğini aktardı.

Ağabeyi vesilesiyle haltere başladı

Tekvando ve judo sporlarını denediğini ancak yapamadığı için ağabeyi vesilesiyle haltere başladığını söyleyen Akarsu, "Hocam tekniğimi gördü ve hemen beğendi. Haltere başlamadan önce hastalığı atlatmıştım ancak tabii ki zorluklar ve ağrılar oluyordu. Onun dışında hiçbir problemim olmadı. Şu an iyiyim. Büyüklerde ve gençlerde Avrupa ile Dünya Şampiyonaları'nda hedeflerim mevcut. İnşallah gelecek yıl Gençler Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir derece elde etmeyi düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Ailesi ilk başta tedirgin oldu

Hastalığı atlatmasının ardından ailesi ve yakın çevresinin bu tarz bir sporla uğraşması sebebiyle tedirgin olduğunu kaydeden milli sporcu, "Ailem korktu, ardından hocamla konuştular. Haltere başlayınca bir şeyim olmadığını gördüler, tepki vermediler. Onlar da böyle olması sebebiyle mutlu oldu." açıklamasını yaptı.

Antrenör Aydın: "Hedefimiz şampiyonluk"

Antrenör Yasin Aydın, ilk defa Ceren ile birlikte çalışma imkanı bulduklarını söyleyerek, şunları aktardı:

"Çalışma azmi, hırsı ve isteği çok güzel, bizi biraz daha iştahlandırıyor. Kendisi de çok iştahlı. Bu azmiyle inşallah çalışmayı sürdürürse çok daha iyi dereceler elde edeceğine inanıyorum. Hedefimiz, Ceren kızımızla Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak. Bu hedefe de ulaştığımız zaman Ceren'in önünün biraz daha açılacağını düşünüyorum.”

Yorumlar (0)