Önce koyu oydu, sonra getirip kumu koydu!

İnşaat için aldığı topraklar nedeniyle sit alanı koyda büyük oyun açan muhtar, kumları aldığı yere geri getirip koydu.

YAŞAM 10.01.2020, 14:54
Önce koyu oydu, sonra getirip kumu koydu!

Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyündeki sit alanı Kale Koyu'ndan izinsiz alınan sahil kumu, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla koya getirildi ve açılan büyük oyun bu kumlarla kapatıldı.

Sit alanından kum alınması sonrası, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Edirne İl Özel İdaresi ekipleri, konuyla ilgili inceleme ve çalışma başlattı.

Sit alanı olan koydan alınan kum kamyonlarla koya geri getirilerek alındığı dev oyuklar dolduruldu ve plaj iş makinesiyle düzeltildi.

Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban, yaptığı açıklamada, eski belediye binasını otel olarak kullanmak için yaptıkları tamirat ve tadilatta kullanmak için koydan kum aldıklarını anımsattı.

Kumun kullanmadıkları bölümünün koya getirildiğini belirten Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban, "Bu kadar sansasyon olacağını, gürültü kopacağını bilmiyordum. Çünkü bunun bir suç olduğunu bilmiyorduk. İyi niyetle attığımız bir adımın yanlış olduğunu öğrendik. Bunun için de kamuoyundan özür dilerim. Aldığımız kumları da geri getirdik. Yerine bıraktık, tesviyesini yaptık." ifadelerini kullandı.

Koydan kum almanın yasak olduğunu bilmediğini söyleyen Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban, aynı yerden önceki yıllarda da derenin ağzını açmak için kum alındığını, bunun izinle yapıldığını öğrendiğini belirtti.

Koyun oyulması olayı

Sit alanı Kale Koyu'ndan kum alındığı ihbarını değerlendiren jandarma ekipleri, yaptıkları soruşturmada, kumun Mecidiye Muhtarlığı tarafından alındığını ve koyda büyük bir oyuk bulunduğunu tespit etmişti.

Kumun alındığı yerde oyuklar oluşurken, bölgeye girilmemesi amacıyla jandarma ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekilmişti. 

Olay sonrası Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban hakkında Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Mecidiye Köyü Muhtarı Ali Balaban savcılığa giderek ifade vermişti.

Yorumlar (0)