On binlerce kişi, Kapıkule'den Türkiye'ye girdi!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ciddi önlemlerin alındığı Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Haziran ayında 40.000 gurbetçinin Türkiye'ye girdiği öğrenildi. 

YAŞAM 25.06.2020, 10:29 25.06.2020, 10:34
On binlerce kişi, Kapıkule'den Türkiye'ye girdi!

Senelik izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, akın akın geliyor. 

Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giren gurbetçiler, memleketlerine varmanın sevincini paylaştı. 

Sınırda yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ciddi sağlık önlemleri hayata geçirildi. Türkiye'ye giren araçlara dezenfektasyon işlemi uygulanırken, gelen herkesin tek tek ateşleri ölçülüyor. Bir günde en az 50 kişiye örnekleme yöntemiyle test uygulanıyor. 

Türkiye'ye duyduğu özlem nedeniyle yola çıktığını kaydeden bir gurbetçi, Finlandiya'dan geldiklerini, arkadaşının ise İsveç’ten geldiğini söyledi.

Gurbetçi, Almanya üzerinden birlikte geldiklerini belirterek, Konya'ya gitmeyi planladıklarını ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle endişelendiklerini aktaran gurbetçi, haberleri izlediklerini, bu nedenle salgın konusunda tereddütte olduklarını ve yolda virüs kapabilecekleri korkusu yaşadıklarını anlattı.

Gurbetçi, sınır kapılarında da bir sorun yaşayıp yaşayamayacakları konusunda da kaygılarının olduğunu ancak Türkiye özleminin daha ağır bastığını kaydetti.

Gurbetçi, koronavirüse kendi vatanında yakalanmayı tercih ettiğini de ekledi. 

Haziran ayında kaç kişi Türkiye'ye giriş yaptı?

Türkiye'ye Haziran ayının başından beri şimdiye kadar 40.000'den fazla kişinin girdiği, 25.000'den fazla kişinin de Türkiye'den çıktığı öğrenildi.

Yorumlar (0)