Ömrünü sahipsiz can dostlara adadı

Diyarbakır'da, sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi, bakımı, tedavisi ve beslenmesi için mücadele eden hayvansever Sevgi Ekmekçiler, 27 senede binlerce hayvanın hayatına 'sevgi' ile dokundu.

YAŞAM 29.08.2022, 22:56 30.08.2022, 12:07
Ömrünü sahipsiz can dostlara adadı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Ekmekçiler, hayvan fobisini 27 sene evvel arkadaşının hediye ettiği bir köpek sayesinde yendi.

O günün ardından hayatını sevgiyle bağlandığı sahipsiz hayvanlara adayan Ekmekçiler, senelerdir şehrin sokak ve caddelerinde gezerek, sahipsiz hayvanlara mama veriyor, yaralı ve hasta olanların tedavisini yaptırıyor, eşek, köpek ve kedileri sahiplendirip yuva ortamına kavuşmaları amacıyla mücadele veriyor.

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) kurucu mensubu olan aynı zamanda Diyarbakır Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Ekmekçiler, hayvan sevgisiyle değişen hayatını basın mensuplarına anlattı.

"Onlara gönül gözüyle bakmak lazım"

Ekmekçiler, şöyle konuştu:

"Daha evvel hayvanlardan korkuyordum. 1995'te bir arkadaşım bana köpek verdi. O günden itibaren hayatım değişti. Adeta benim çocuğum gibi oldu. Tüm hayvanlara farklı bir gözle bakmaya başladım. 

Her yer sahipsiz hayvanlarla dolu. Onların tedavisi ve beslenmeleriyle ilgilenmek güzel bir duydu. Maalesef bazı hayvanlar kötü muameleye maruz kalıyor. Onlara gönül gözüyle bakmak lazım. 

Diyarbakır'da hava sıcaklıkları 40 dereceyi dahi aşabiliyor. Sahipsiz hayvanlar su hususunda ciddi problemler yaşıyor. Tek bir damla su için muslukları yalıyorlar. Herkes kapısının önüne bir kap su koymalı. 

27 senedir onlara destek oluyorum. Ömrümün sonuna kadar da destek olmaya devam edeceğim."

Yorumlar (0)