Ömerli Barajı'nda oltaya takılan balık, görenleri şaşkına çevirdi

Balık tutmak için Çekmeköy Ömerli Barajı’na giden vatandaşlar, oltaya takılan 22 kilogram 500 gramlık sazan balığını görünce gözlerine inanamadı. 

YAŞAM 02.08.2022, 12:20 02.08.2022, 17:48
Ömerli Barajı'nda oltaya takılan balık, görenleri şaşkına çevirdi

Balık tutmak için Ömer Barajı’nı oltalarını atan arkadaş grubu, bir süre bir oltanın aşağı doğru çekildiğini fark etti. Güçlü şekilde oltanın hareket etmesi sonrası heyecanlanan grup, tüm güçleri ile büyük balığı yukarı çekmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu barajdan çıkarılan balığı gören vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. 22 kilogram 500 gramlık sazan balığını gören grup, bir süre fotoğraf çektikten sonra ‘Balıkların nesli tükenmesin’ diyerek deniz canlısını yeniden baraja saldı. 

“Burada yakalanabilecek en büyük balığı yakaladık”

Sosyal medyada da hızla yayılan o anlara ilişkin görüşlerini paylaşan Ömerli Barajı Sevdalıları Olta Balıkçıları (ÖBSADER) üyesi Ekrem Güngörmez, “Arkadaş grubumuzla oltalarımızı alarak balık tutmaya gelmiştik. Barajdan çıkan dev sazan balığını görünce gözlerimize inanamadık. Bu zamana kadar burada yakalanabilecek en büyük balığı yakaladık. Ağırlığı 22,5 kilogramdı. Oldukça büyüktü. Denizden çıkarınca oldukça heyecanlandık ve bol bol fotoğraf çektik” ifadelerini kullandı. 

“Buraya gelirken böyle bir olayla karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik”

Yakaladıkları sazan balığını bir süre sonra yeniden baraja bıraktıklarını dile getiren Ekrem Güngörmez, “Dev sazan balığımızı yeniden ait olduğu yere salarak sürdürülebilir balıkçılığa katkı sunmak istedik. Bizim için de çok güzel bir anı oldu. Buraya gelirken böyle bir olayla karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik. Çok heyecanlı ve keyifli bir günü geride bıraktık” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)