Ölüme terk edilen 8 bin göçmeni Türk Sahil Güvenliği kurtardı!

Ege Denizi’ndeki düzensiz göçmen dramları sürüyor. Daha iyi bir yaşam için ülkelerini terk etmek zorunda kalan düzensiz göçmenler, çıktıkları umut yolculuğunda Yunan unsurlarınca geri itilerek Ege Denizi açıklarında ölüme terk ediliyor. Ocak ayından bu yana Türk Karasuları sınırlarına geri itilen 8 bin düzensiz göçmen, Türk Sahil Güvenliği ekipleri tarafından kurtarıldı ve göçmenlere insani yardım yapıldı.

YAŞAM 04.07.2022, 12:49 04.07.2022, 17:47
Ölüme terk edilen 8 bin göçmeni Türk Sahil Güvenliği kurtardı!

Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmek için yasa dışı yollardan Yunan Adalarına ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler, Yunan unsurlarınca gösterilen gayri insani davranışlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Yunanlar, göçmenleri Türk Karasularına itiyor

Yunan Karasularında düzensiz göçmenleri yakalayan Yunan unsurları, göçmenlere işlem yapmak yerine botlarının motorlarını çıkarıp göçmenleri Ege Denizi üzerinde hareketsiz bir şekilde bırakarak Türk Karasularına doğru geri itiyorlar.

Yaklaşık 8 bin göçmen ölümden kurtarıldı

Dönem dönem gergin olayların yaşandığı mavi sularda ocak ayından bu yana tam 7 bin 967 düzensiz göçmen Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk Karasularına geri itildi. Ege Denizi’nde kaderine terk edilen göçmenlere Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından el uzattı. Bu şekilde yaşanan yüzlerce olayda İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale'de bulunan limanlara çıkarılan göçmenlere insani yardımlar yapıldı ve haklarında resmi işlemler başlatıldı.

Yunanistan’ın vicdansızlığı kameralara yansıdı

Türk Sahil Güvenliği ekiplerinin düzensiz göçmenleri kurtardığı o anlar, an be an kayıt altına alındı. Kameralara yansıyan görüntüler ile Yunanistan’ın vicdansızlığı bir kere daha gün yüzüne çıkmış oldu.

Yorumlar (0)