Oltasına öyle bir şey takıldı ki… Yaklaşık 500 kilogram!

Çanakkale’de kılıç balığı avlamak için kolları sıvayan balıkçılar, açıldıkları denizde oltalarına takılan dev köpek balığını görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Camgöz cinsi olduğu anlaşılan köpek balığının ağırlığının ise 500 kilogramı bulduğu belirtildi.  

YAŞAM 03.04.2022, 15:43 04.04.2022, 14:40
Oltasına öyle bir şey takıldı ki… Yaklaşık 500 kilogram!

Gökçeada kıyılarından kılıç balığı avlamak için denize açılan balıkçılar, Saroz Körfezi yakınlarında denize oltalarını atarak beklemeye başladı. Balıkçılar arasında yer alan ve 600 metre derine olta atan ada sakinlerinden İlker Özdemir, bir müddet sonra oltanın kendisini çekmeye başladığını ve ağırlaştığını hissetti. Hızlıca oltayı kontrol altına alıp çekmeye başlayan Özdemir, camgöz cinsi köpek balığı ile karşılaşınca kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. 

“Bu kadar büyüğüne ilk kez denk geldim”

Bir süre boyunca dev deniz canlısını izleyen ve inceleyen balıkçılar, köpek balığını oltadan kurtararak yeniden denize saldı. Yaşadıkları tecrübeyi kısaca anlatan İlker Özdemir, kılıç balığı avlamak amacıyla suya açıldıklarını belirterek, “Bu tür köpek balıklarına tabi bu bölgelerde rastlanabiliyor. Ancak şahsen ben ilk defa bu kadar büyüğüne denk geldim” dedi. 

“Beklenmedik bir anda yakalandık”

Uzun yıllardır bu mesleği yaptığını belirten Özdemir, “Yaklaşık 35 seneyi buluyor. 600 metre kadar derinliğe oltayı indirmiştim. Köpek balığının gelip gelemeyeceği konusunu önceden bir düşünmüştüm ama beklenmedik bir anda buna yakalandık. Denizden ne çıkacağı belli olmuyor. İlginç bir sürpriz oldu, biz de bir şaşkınlık yaşadık. 6 tane yüzgeci bulunuyordu. Muhtemelen 500 kilograma yakın bir ağırlığa sahipti. Kendisini aldığımız gibi hemen ait olduğu yere bıraktık” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)