Ölen köpeğinin sevgisini onlarca sokak hayvanını besleyerek yaşatıyor

Burdur'da ikamet eden hayvansever adam, 17 sene baktığı köpeği 'Fındık'ın geçen yıl ölümünün ardından yaşadığı acıyı, ilgilendiği sokak hayvanları ile dindirmeye çabalıyor.

YAŞAM 02.05.2021, 00:32 02.05.2021, 18:10
Ölen köpeğinin sevgisini onlarca sokak hayvanını besleyerek yaşatıyor

Bir evladı, iki torunu bulunan emekli Vedat Büyükkeleş (66), geçtiğimiz sene 'Fındık' ismini verdiği, yanından bir an olsun ayırmadığı köpeğini kaybetti. Büyük bir üzüntü yaşayan yaşlı adam, o günden beri kendisini tamamen sokaktaki can dostlara adadı.

Her gün düzenli olarak besliyor

Sokak hayvanları ile ilgilendiğinde Fındık'ı ve sevgisini canlı tuttuğunu düşünen Büyükkeleş, her gün çevredeki kasaplardan satın aldığı tavuk kemiği ile önce mahallesindeki sokak kedilerini, ardından arabasıyla göl kenarındaki parka giderek buradaki sokak köpeklerini besliyor.

Büyükkeleş'in otomobilinin parka yaklaştığını gören onlarca sevimli hayvan, bir anda aracın etrafını sarıyor.

Hayvanları tek tek elleriyle besleyen hayvansever adam, su kaplarını da doldurduktan sonra bir bankta oturarak radyo dinliyor. 

"Evladımdan farksızlar"

Fındık'ın kaybından çok etkilendiğini aktaran Büyükkeleş, bu ölümün ardından sokak hayvanlarını beslemenin kendisi için daha değerli ve anlamlı olduğunu ifade etti. 

Hayvanlarla ilgilendiğinde Fındık'ın acısını hafiflettiğini dile getiren Büyükkeleş, "Fındık ile 17 sene boyunca arkadaş gibiydik. Nereye gitsem onu da götürüyordum. Çok akıllı ve güzel bir köpekti. Onu yitirdiğim için çok üzgünüm. Mezarı hemen evimizin yanında. Onu kaybettikten sonra sokak hayvanlarıyla daha fazla ilgilenmeye başladım. Onlara adeta çocuğum gibi bakıyorum. Onlar da beni seviyor. Biri bana yüksek sesle bağırdığında hemen beni koruma moduna geçiyorlar." şeklinde konuştu. 

Kasap esnafı Fatih Türker Uğur da Büyükkeleş'i takdir ettiklerini dile getirdi. 

Hatice Sütlüoğlu ise mahalledeki sokak hayvanların, komşuları Büyükkeleş'in peşinden bir an olsun ayrılmadığına işaret ederek, "Her gün aynı saatte geliyor. Köpekler ve kediler onu görür görmez etrafında toplanıyor." sözlerini sarf etti. 



Yorumlar (0)