Ölen kişinin yakınları sağlıkçılara saldırdı! Kapıyı sedyelerle tuttular

Ankara'da silahlı saldırıda yaralanarak hastanede yaşamını yitiren bir vatandaşın yakınları, sağlık görevlilerine saldırdı.

GÜNDEM 22.09.2020, 07:36 22.09.2020, 13:06
Ölen kişinin yakınları sağlıkçılara saldırdı! Kapıyı sedyelerle tuttular

Olay, Ankara'nın Keçiören ilçesinde meydana geldi. 

Emrah Kesin, bir berber dükkânında bulunan Ahmet Ö. ile Fırat Ö.'nün yanına giderek silahlı saldırıda bulundu.

Söz konusu kişiler, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Ö. kurtarılamadı. Bunun üzerine Ahmet Ö.'nün yakınları Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni bastı. 

Güvenlik personelinin yetersiz olması nedeniyle ameliyathanenin kapısına dayanan kişiler, içerideki sağlık görevlilerine saldırıda bulundu.

Korku dolu anlar yaşayan sağlıkçıların, ameliyathane kapısını sedyelerle tutmaya çalıştıkları fark edildi. Hastaneye gelen polis ekiplerinin söz konusu kişilere müdahalesinin ardından sağlıkçılar, görevinin başına dönebildi. 

Saldırı sırasında sağlık görevlilerinin ameliyathanenin kapısında bir araya geldikleri ve öfkeli grubun içeri girmesini engellemek amacıyla sedyelerle barikat kurdukları anlara ilişkin görüntüler yayıldı. 

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.

Bakan Koca, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir grubun, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden yakınlarını görmeye çalıştıklarını ifade etti.

Koca, sağlık personelinin, şiddet ihtimaline karşı ameliyathane kapısını kapalı tuttuklarını kaydetti.

Şiddetinin olasılığının bile bulunmaması gerektiğini aktaran Koca, devletin şiddete asla geçit vermeyeceğini belirtti. 

Sosyal medyada tepkilere neden oldu

Sağlık çalışanlarının ameliyathane kapısını tutarak kendilerini korumaya çalıştıkları görüntüler sosyal medyada tepki çekti. 

Yorumlar (0)