Öldürüp gömdüler, 15 sene sonra birbirlerini suçladılar

Konya'da 15 sene sonra cinayete kurban gittiği meydana çıkan Necati Keleş'in katil zanlıları olan eski karısı, akrabası ve kayın biraderinin yargılanmasına devam edildi. Necati Keleş'in cesedinin çıkarıldığı bölgeyi gösteren Kadir Bakır, "Bana bu işi zorla yaptırdılar." dedi.

YAŞAM 27.01.2021, 19:38 28.01.2021, 15:16
Öldürüp gömdüler, 15 sene sonra birbirlerini suçladılar

Konya'da 19 Kasım 2005'te bir anda ortadan kaybolan ve annesi Ayşe Keleş tarafından kayıp başvurusu yapılan Necati Keleş'in; karısı, akrabası ve kayın biraderi tarafından öldürülerek gömüldüğü meydana çıktı. Gözaltına alınmasının akabinde mahkemeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya merhum Necati Keleş’in annesi Ayşe Keleş ve babası Dede Keleş bizzat iştirak ederken, tutuklu olarak yargılanmakta olan Kadir Bakır (42) ve Mustafa Yeşil (44) ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) yöntemi ile Tarsus Cezaevi'nden katıldı. Merhumun eski eşi Sebahat Bilici (47) ise SEGBİS salonuna yoğunluk sebebi ile bağlantı sağlayamadı. Duruşmada sanıklardan Mustafa Yeşil’in, avukatı Semih Varol vasıtasıyla ‘samimi itiraf’ başlıklı mektubu iletilerek, olayın meydana geliş şeklini anlattığı ve duruşmaya bizzat iştirak etmek istediği gözlendi.

Sanık Mustafa Yeşil, kendisine yöneltilen suçları kabul etmeyerek, “Tanık beyanlarında benim aleyhime olan konuları kabul etmiyorum. Biz de birbiriyle çelişen savunmalardan dolayı maktulün kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini talep ederiz.” ifadelerini kullandı. İddia makamı, Adli Tıp Kurumu tarafından açıklanan raporlarının dosyaya bir fayda sağlamayacağını söyleyerek, söz konusu talebi reddetti.

"Bana bu işi zorla yaptırdılar"

Tutuklu sanıklardan Kadir Bakır ise söz alarak, “Bana bu işi zorla yaptırdılar. Ben, hayatını kaybeden Necati’yi tanımıyorum. Kendisiyle aramda hiçbir husumet yoktur. Mustafa Yeşil’in söylemlerini reddediyorum. Ben hiç kimseyi tehdit etmedim, kendisi alenen yalan söylüyor. Ben oraya gelerek kendimi savunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Sanıklardan Mustafa Yeşil, “Mahkemenize sunduğum ve avukatım tarafından bizzat dosyaya eklenen 'samimi itiraf' adlı mektubu aynı şekilde tekrar ediyorum. Ailem bakıma muhtaç ve hasta durumdadır. Meydana gelen olayla hiçbir ilgim olmadığımdan dolayı, serbest bırakılmamı talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları ise mahkemede söz alarak mütaalayı reddettiklerini ve yazılı savunmada bulunmak için süre istediklerini belirtti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Kadir Bakır, Mustafa Yeşil ve Sebahat Bilici’nin bir sonraki duruşmada bizzat yer almaları için bulundukları ceza infaz kurumuna müzekkere yazılmasını belirterek, ağırlaştırılmış müebbet istemi ile tutukluluk hallerinin sürmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Olay

19 Kasım 2005'te Necati Keleş'ten herhangi bir haber alamayan anne Ayşe Keleş, evladı için güvenlik güçlerine kayıp başvurusunda bulundu. Olayın akabinde inceleme gerçekleştiren güvenlik güçleri, talihsiz adamı eski eşi Sebahat Bilici, kayınbiraderi Mustafa Yeşil ve Sebahat Bilici'nin ilk eşinin yeğeni Kadir Bakır’ın boğarak katlettikten sonra Bozkır ilçesinde bulunan Taşbaşı Mahallesi’ne götürerek gömdüğünü tespit etmiş ve zanlıları gözaltına alınmıştı. Olayın akabinde Kadir Bakır, cesedi gömdükleri bölgeyi savcıya göstermiş ve kepçe yardımı ile kazılan bölgede Necati Bilici’ye ait kemikler ve eşyalar çıkmıştı. Tutuklanarak cezaevine sevk edilen zanlıların, cinayeti, Necati Keleş’in eski eşi üzerine verdiği tarlaları geri vermemek için işlediği öne sürülmüştü.

Yorumlar (0)