Okul servisleri yönetmeliğinde büyük değişiklik!

Okul servisi araçlarına dair yönetmelikte büyük bir değişiklik yapıldı.

YAŞAM 12.10.2019, 11:21
Okul servisleri yönetmeliğinde büyük değişiklik!

Tüm Türkiye'de yüz binlerce öğrencinin okullarına ve evlerine ulaşımını yapan okul servislerine yönelik önemli bir düzenleme yapıldı. 2010 yılında Danıştay'ın da engellediği servis yaşı uygulamasına, İçişleri Bakanlığı bir değişiklik getirdi. Yönetmelikteki en son değişiklikte muayeneden geçen araçlar için 2021 yılına kadar herhangi bir yaş sınırı olmayacak. Mevcut yönetmelikteki yaş sınırı 12 idi.

Yeni düzenlemede 2019 ve 2020 yılları itibariyle 12 yaşını dolduracak okul servislerinde, muayeneden geçtikleri takdirde 1 Temmuz 2021 tarihine kadar bir yaş sınırı uygulaması yapılmayacak. Mevcut yönetmelikte ise servislerin yaşlarının 12'den küçük olma şartı vardı. Yaş hesaplaması, araçların fabrikadan çıktığı tarihten sonra gelen ilk takvim yılı üzerinden yapılıyordu.

Danıştay engellemişti

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Kolu Kamu Çalışanları Sendikası'nın açtığı dava sonrası Danıştay 8. Dairesi 2010, yılında aldığı bir karar ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, okul servislerinin yaş kısıtlamasını 12'den 20'ye yükselten ve servis aracında bulunması zorunlu personelin yaşı ve eğitim seviyesini aşağı çeken hükümlerin yürürlüğe girmesini oy birliğiyle durdurmuştu.

Yorumlar (0)