Öğretmenliği bıraktı tavşan çiftliği kurdu

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde yaşayan Kasım Mesutoğlu, öğretmenliği bırakarak bir tavşan çiftliği kurdu ve yaklaşık olarak ayda 2 ton tavşan eti üreterek turistik bölgelere gönderiyor. 

YAŞAM 26.07.2021, 13:50 27.07.2021, 09:03
Öğretmenliği bıraktı tavşan çiftliği kurdu

Tavsun Tavşan Çiftliği sahibi olan ve Adana’nın ilk etlik tavşan çiftliğini kuran Kasım Mesutoğlu, 10 Yeni Zelanda tavşanıyla başladığı üretimi 1737 anaç tavşana yükselterek gerçekleştiriyor. 

Turistik bölgelere gönderiyor

Mesutoğlu, tavşanların sıcaktan olumsuz etkilememesi amacıyla 4 klima ve 5 pervane ile tesisi iklimlendiren Mesutoğlu, yaklaşık olarak ayda 2 ton tavşan üreterek kilosunu ise 45 TL'den turistik bölgelere gönderiyor. Mesutoğlu, tavşan etini bilhassa Avrupa ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin tercih ettiğini ifade etti. 

3 aylık siparişin dolu olduğuna dikkat çeken Mesutoğlu, şu an itibarıyla yeni sipariş almadıklarını aktardı.

Birçok alanda kullanılıyor

Tavşan etinin haricinde derisinin, kulaklarının, bağırsaklarının ve gübresinin hayvan maması ve sanayi alanında kullanıldığını belirten Mesutoğlu, tavşanların erkeklerinin yalnızca kesime gittiğini, anaç tavşanların ise tavşan ve gübre üretiminde kullanıldığını ifade etti. 

Turizm sezonunun açılması ile beraber aylık 2 ton tavşan etinin yurt içi üretime kazandırılarak yurt dışı siparişlerine yetişemediklerini aktaran Kasım Mesutoğlu, “1737 araç tavşanımız bulunuyor. Adana fazlasıyla sıcak olduğu için tavşanları klimalarla serinletmeye çalışıyoruz. Erkek tavşanlar kesimlik oluyor. Antalya gibi turistik bölgelere gidiyor. Kısıtlamanın ardından otellerin açılması ile birlikte talepler ciddi anlamda arttı. Önümüzdeki aylarda birçok rezervasyon var. Onun dışında alım garantisi verdiğimiz için 75 şehirde tavşan üretimi konusunda talep oldu ve şu an üretim yapılıyor. Hem etlik hem de damızlık tavşan olarak beklediğimizin üstünde bir talep var. Hem Arap hem de Avrupa ülkelerinden pek çok talep var. Her ay almak üzere talep ediyorlar. Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Dubai, Fransa, İngiltere İtalya ve Almanya gibi birçok ülkeden talep var. Ancak aylık 2 ton temin edebiliyoruz ve yurt içi ihtiyacını şu an karşılıyoruz”. sözlerini kullandı.







Yorumlar (0)