Öğretmenden ilginç talep: Sınavı geçersen uzlaşırız!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir okulda öğretmen olan Kübra Ateşavcı, karşıdan karşıya geçerken kendisine çarpan motorsiklet kullanıcısı üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Ahmet Yılmaz’dan şikâyetçi oldu.

YAŞAM 17.10.2019, 09:30
Öğretmenden ilginç talep: Sınavı geçersen uzlaşırız!

Savcılık Ahmet Yılmaz’ın ilk geçiş hakkını vermeyerek olayda asli kusurlu olduğunu ifade ederek, "taksirle yaralamaya neden olmak" suçundan soruşturma başlattı. Suçun uzlaşma kapsamında olması sebebiyle savcılık dosyayı Uzlaştırma Bürosu’na gönderdi. Taraflara uzlaşmayı isteyip istemedikleri soruldu.

Soruları mail yoluyla gönderdi

Uzlaştırmacının bu sorusu üzerine Kübra Ateşavcı, Ahmet Yılmaz’a soru soracağını, eğer bunları cevaplayıp kendisine mail olarak gönderirse şikâyetinden vazgeçeceğini bildirdi. 

Kübra Ateşavcı "İşçinin tanımı nedir? Bu tanıma göre aşağıdakilerden hangisi işçidir? (Öğretmen-Postacı-Şirket müdürü) Emeğin metalaşması ne demektir? Sanayi devrimi ne zaman, hangi ülkede gerçekleşti? Sanayi Devrimi’nden bu güne işçiler çalışma saatleri, hukuki hakları çerçevesinde ne gibi önemli haklar elde etmişlerdir? İş kazası nedir? İş kazasını önlemek için işçinin bilmesi gereken en önemli olduğunu düşündüğünüz bilgileri yazınız" şeklindeki dört soruyu uzlaştırmacıya iletti.

Takipsizlik kararı verildi

Ahmet Yılmaz'ın bu soruları yanıtlayarak mail yoluyla kendisine göndermesinin ardından öğretmen Kübra Ateşavcı uzlaşmayı kabul etti. Uzlaşmanın sağlanmasının ardından savcılık, dosyaya takipsizlik kararı verdi.
 

Yorumlar (0)