Öğrencilerden karantinadakilere not: Duanıza talibiz!

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'nda konaklayan bir öğrenci, Avrupa'dan gelip karantina için yurda yerleşecek olan kişilere not bıraktı. Notta, "Kolonya ikramımız olsun. Duanıza talibiz. Allah'a emanet olun." ifadeleri yer aldı.

YAŞAM 17.03.2020, 17:12
Öğrencilerden karantinadakilere not: Duanıza talibiz!

Yeni tip koronavirüs (Covid) ile mücadele önlemleri kapsamında Avrupa'dan gelecek olan vatandaşlar için İstanbul'da üç öğrenci yurdu tahsis edildi. Söz konusu yurtlarda belirli aralıklarla dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. 

14 gün boyunca gözetim altında kalacak kişilerin kalacağı yurdun çeşitli bölümlerinde özel kıyafetli ekipler tarafından öğleden sonra dezenfekte çalışmaları gerçekleştirildi. 

Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'nda bir öğrenci tarafından Avrupa'dan gelecek Türk vatandaşları için bırakılan geçmiş olsun notu dikkatlerden kaçmadı. 

Kaldığı yurda umreden gelecek vatandaşların geleceğini düşünen ve dolabına deodorant, kolonya, temizlik süngeri ve sabun bırakan öğrenci tarafından bırakılan notta, şu ifadeler yer aldı:

"Allah umre ibadetinizi kabul eylesin. İnşallah hayırlı haberlerle ayrılırsınız buradan.

Kolonya ikramımız olsun. Duanıza talibiz. Allah'a emanet olun. Buzdolabımız biraz pis. Biz de yeni gelmiştik odaya, kusura bakmayın. Selametle kalın" 

İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, "Avrupa'dan gelen vatandaşlarımız 14 gün burada misafirimiz olacak. Her odada bir kişi kalacak şekilde planlama yaptık. Onları en güzel şekilde burada misafir etmeye çalışacağız. Doktorlarımızın gözetiminde 14 günü burada tamamlayacaklar." açıklamasını yaptı. 
 

Yorumlar (0)